KORT NIEUWS


23/01/23

Algemene veiligheidsvoorschriften 

voor historische regelmatigheidsrally's (VHR/VHRS) 

https://lbb2023.racspa.be/docs/RACBVHRS-2023-Veiligheidsvoorschriften-V2.pdf

28/12/22

Seizoen Team RM 2022


07/10/22

Belgische kalender VHRS 2023

Voorlopig zijn  naast de " Boucles de Bastogne " volgende wedstrijden (nr 2 , 7 , 9 , 10 en 13) aangeduid waar er naast de rally ook een VHRS  nevenwedstrijd is.

Ook in de volgende  (nr 1 en 6) is er ook een nevenwedstrijd regulatity ingericht door de VAS)

Obuzrit

16 Mei 2022:

Gisteren onder een stralende zon deelgenomen aan de Obuzrit. Dit is een privé rit op uitnodiging. Het parkoers (ongeveer 180 km lang) liep over mooie prachtige kronkelende wegen. Ondanks het weer weinig last gehad van wandelaars of fietsers.

Proficiat aan de uitzetters van het parkoers het was een top rit. Ook de catering was zeer in orde.

Zeker voor herhaling vatbaar.


Colin MC Rae rally tour

28 Januari 2022

Het parkoers was terug mooi samengesteld door het ARM team. Op prachtige wegen rond langemark, Rodenberg en Zillebeke.

De periode van het jaar is uitstekend, zo goed als geen fietsers, enkele wandelaars en overal goed overzicht daar de velden er leeg en verlaten bijliggen.

Ook de Mini is terug OK, na de opgave in Ypres vorig jaar wegens het probleem met de alternator riem. Vandaag geen enkel probleem gehad.


20/11/21:

Persbericht:
Ook VHRS zorgt op zaterdag voor spektakel!

Lees het volledige bericht op onderstaande link.


13/11/21

Alsace-rallye-festival

Datum voor 2022 is bekend. 25,26 & 27 Augustus .

07/04/21

De wereld staat al een jaar stil, sport en recreatie staan ​​stil. Maar optimistische signalen wijzen naar het einde van de tunnel en spoedig een terugkeer naar een bijna normale situatie. We zijn dan ook bijzonder verheugd om vandaag de opening aan te kondigen van de voorinschrijvingen voor het 4e Alsace Rallye Festival. Net als in voorgaande jaren blijft de procedure ongewijzigd. Geïnteresseerde deelnemers kunnen naar het online formulier op de website gaan:

https://www.alsace-rallye-festival.com/.../pre-engagement

De aandacht wordt gevestigd op het belang van de verstrekte informatie, in het bijzonder de zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de automatisch ingeschakelde auto. Inderdaad, alleen auto's die aan de geschiktheidscriteria voldoen, worden geaccepteerd. Hiertoe worden bij de aanvraag binnen- en buitenfoto's van de huidige auto, maar ook van de bijbehorende periode auto opgevraagd.

Vergeet niet dat het Elzas Rallye Festival open staat voor auto's, origineel of replica's, ouder dan 25 jaar, die hebben deelgenomen en acteurs zijn geweest in de geschiedenis van de rally. Ze moeten voldoen aan een voertuig dat heeft deelgenomen aan een internationaal evenement en zijn onderverdeeld in 4 groepen, afhankelijk van hun naleving:

Categorie A:

• ORIGINEEL: originele rallyauto's.

• SLO1: replica's van historische rallyauto's identiek aan het origineel.

• SLO2: replica's van historische rallyauto's die enigszins afwijken van het origineel.

Categorie B:

• Andere rallyauto's van historisch belang geselecteerd door de selectiecommissie.

Een selectiecommissie beslist over de ontvankelijkheid van de aanvraag. Als dit wordt geaccepteerd, kan de deelnemer meedoen door middel van het bulletin dat hem wordt toegestuurd.

Voor meer info ga naar www.alsace-rallye-festival.com