KORT NIEUWS

22/05/23

Blankaartrit 2023

INFO

Op zondag 24 september 2023 organiseren we onze 2de Old/Youngtimer rit tijdens de kermis van Woumen. Deze rit zal starten vanaf 13u30 aan de voorzijde van de kerk (Woumenweg thv nr 236, 8600 Woumen).

Dit is een rit van 115Km met start en aankomt in Woumen Plase en 1 tussenstop. Achteraf is er nog de mogelijkheid om te genieten van een drankje en braadworst (vanaf 15u) met een optreden van The Hotties Band. De kermis is tevens dan ook open. Dus voor de kinderen is het ook plezier geblazen.

Inschrijving voor de rit kost €40 per auto (2 personen – €10 per extra persoon) inclusief routeboek, rallyplaat, drankkaart (twv. € 5.4) per persoon en goodiebag.

Geniet voor de rit ook van onze heerlijke barbecue volwassen: €18 pp. (3 stukken vlees), kinderen (tot 12 jaar): €12 pp. (2 stukken vlees).

Haast je, vol is vol max. 60 wagens. Inschrijven kan tot 16 september 2023.

website organisatie


30/03/23

Oldtimer meeting Mandes

Met enige trots kan old car drivers Emelgem u de primeur van een oldtimermeeting op het iconishe circuit mandes te Ingelmunster voorstellen dit gepaard gaande met een benefiet ten voordele van het Ronald Mcdonald kinderfonds, wees massaal aanwezig op deze unieke meeting en stel uw pareltje voor aan het publiek, wie dit evenement wil sponsoren door middel van publiciteit, banners, standje enz gelieve met mij of de club contact op te nemen.

Dit evenement gaat door op 17 Juni 2023.

Danny Nancy Vanden Broecke22/02/23

Reninghelst Classic 2023 

Op Zondag 16 April 2023 word er de eerste editie gereden van de "Reninghelst Classic 2023".

Reninghelst Classic, een pittige bolletje-pijl rit met start en aankomst op het charmante dorpsplein van Reningelst. Het roadbook met traditionele bol-pijl aanwijzingen loodst de deelnemers over een parcours van +/- 200 km over de mooiste Frans-Vlaamse wegen.

Prijs: 75,-€ per team (2 personen), + 20,-€ per extra passagier.

Inbegrepen:
- Rallyplaat
- Verzorgd roadbook
- Ontbijt met koffie
- Lunch: artisanale burgers (angus beef of chicken)
- BBQ-worst bij aankomst
- 4 consumpties
(extra passagiers krijgen eveneens ontbijt, lunch, BBQ-worst en 2 consumpties)Dagindeling (geschatte uren, kan variëren naargelang aantal deelnemers en tempo):
- 8u00: afhalen roadbook, administratieve controle en ontbijt in café Sint-Joris
- 9u00: vertrek voor eerste lus van ruim 80km.
- 12u00: aankomst in café Sint-Joris en aansluitend lunch
- 13u30: vertrek voor tweede lus van ruim 120km.
- 15u30: tussenstop
- 17u30: aankomst in café Sint-Joris met aansluitend BBQ. Hoewel de term "Classic" in de naam van de rondrit voorkomt, zijn naast oldtimers ook youngtimers, future classics en exclusieve wagens welkom.

Inschrijven vooraf verplicht. Dit kan HIER .

ZIE OOK OP:


23/01/23

Algemene veiligheidsvoorschriften 

voor historische regelmatigheidsrally's (VHR/VHRS) 

https://lbb2023.racspa.be/docs/RACBVHRS-2023-Veiligheidsvoorschriften-V2.pdf


28/12/22

Seizoen Team RM 2022


07/10/22

Belgische kalender VHRS 2023

Voorlopig zijn  naast de " Boucles de Bastogne " volgende wedstrijden (nr 2 , 7 , 9 , 10 en 13) aangeduid waar er naast de rally ook een VHRS  nevenwedstrijd is.

Ook in de volgende  (nr 1 en 6) is er ook een nevenwedstrijd regulatity ingericht door de VAS)


Obuzrit

16 Mei 2022:

Gisteren onder een stralende zon deelgenomen aan de Obuzrit. Dit is een privé rit op uitnodiging. Het parkoers (ongeveer 180 km lang) liep over mooie prachtige kronkelende wegen. Ondanks het weer weinig last gehad van wandelaars of fietsers.

Proficiat aan de uitzetters van het parkoers het was een top rit. Ook de catering was zeer in orde.

Zeker voor herhaling vatbaar.Colin MC Rae rally tour

28 Januari 2022

Het parkoers was terug mooi samengesteld door het ARM team. Op prachtige wegen rond langemark, Rodenberg en Zillebeke.

De periode van het jaar is uitstekend, zo goed als geen fietsers, enkele wandelaars en overal goed overzicht daar de velden er leeg en verlaten bijliggen.

Ook de Mini is terug OK, na de opgave in Ypres vorig jaar wegens het probleem met de alternator riem. Vandaag geen enkel probleem gehad.


20/11/21:

Persbericht:
Ook VHRS zorgt op zaterdag voor spektakel!

Lees het volledige bericht op onderstaande link.


13/11/21

Alsace-rallye-festival

Datum voor 2022 is bekend. 25,26 & 27 Augustus .

07/04/21

De wereld staat al een jaar stil, sport en recreatie staan ​​stil. Maar optimistische signalen wijzen naar het einde van de tunnel en spoedig een terugkeer naar een bijna normale situatie. We zijn dan ook bijzonder verheugd om vandaag de opening aan te kondigen van de voorinschrijvingen voor het 4e Alsace Rallye Festival. Net als in voorgaande jaren blijft de procedure ongewijzigd. Geïnteresseerde deelnemers kunnen naar het online formulier op de website gaan:

https://www.alsace-rallye-festival.com/.../pre-engagement

De aandacht wordt gevestigd op het belang van de verstrekte informatie, in het bijzonder de zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de automatisch ingeschakelde auto. Inderdaad, alleen auto's die aan de geschiktheidscriteria voldoen, worden geaccepteerd. Hiertoe worden bij de aanvraag binnen- en buitenfoto's van de huidige auto, maar ook van de bijbehorende periode auto opgevraagd.

Vergeet niet dat het Elzas Rallye Festival open staat voor auto's, origineel of replica's, ouder dan 25 jaar, die hebben deelgenomen en acteurs zijn geweest in de geschiedenis van de rally. Ze moeten voldoen aan een voertuig dat heeft deelgenomen aan een internationaal evenement en zijn onderverdeeld in 4 groepen, afhankelijk van hun naleving:

Categorie A:

• ORIGINEEL: originele rallyauto's.

• SLO1: replica's van historische rallyauto's identiek aan het origineel.

• SLO2: replica's van historische rallyauto's die enigszins afwijken van het origineel.

Categorie B:

• Andere rallyauto's van historisch belang geselecteerd door de selectiecommissie.

Een selectiecommissie beslist over de ontvankelijkheid van de aanvraag. Als dit wordt geaccepteerd, kan de deelnemer meedoen door middel van het bulletin dat hem wordt toegestuurd.

Voor meer info ga naar www.alsace-rallye-festival.com