KORT NIEUWS

Teddy on tour

Rikkert en Myriam zijn geschreven met de Mini.


Propul's lakes rally

Binnenkort meer info.


Opening van de inschrijvingen voor de Legend Condroz Rally 2024

Vanaf maandag 26 februari.

Sedert de aankondiging door Royal Motor Club de Huy voor de organisatie van de 1ste Legend Condroz Rally op 10, 11 en 12 mei eerstkomende, waren de commentaren legio. Met een identieke technische en sportieve reglementering aan die van de Legend Boucles @ Bastogne, zien we een belangrijke ommekeer voor het evenement met basis in Hoei, wat nieuwe perspectieven biedt voor de toekomst.

Nu, op het einde van februari communiceren de organisatoren in Hoei over hun programma van de Legend Condroz Rally 2024, een wedstrijd die zal beginnen op donderdag 9 mei met de gebruikelijke administratieve en technische keuringen. Die zullen gebeuren tussen de Port de Statte en de garage Autosphère, op de Quai d'Arona.

Vrijdag 10 mei zal aan de deelnemers van de categorieën 'Legend', 'Youngtimers', 'Challenger' en 'Classic 65' toelaten het parcours te verkennen. Tussen 18u30 en 21u00, zal de Legend Condroz Rally een eerste keer de menigte onthalen ter gelegenheid van de expo-parade aan de Port de Statte, waar de totaliteit van de deelnemers zich zal verzamelen. Het is dan om 9u00 op zaterdag 11 mei dat de eerste wagen over het podium zal passeren om zo het startschot te geven voor de eerste etappe die zal eindigen om 19u00. 

De tweede etappe wordt dan betwist op zondag 12 mei en zal eindigen, zoals de traditie het wil, met het finishpodium en het uitreiken van de trofeeën. In totaal zijn er ongeveer 170 kilometer te rijden tegen de chrono, en dat voor de deelnemers aan alle categorieën.

De inschrijvingen voor de Legend Condroz Rally 2024 openen volgende maandag 26 februari via de officiële site www.condrozrally.be.Het bedrag voor de inschrijving werd gezet op 1650 euro voor de teams die zich inschrijven voor de categorieën 'Legend' (Target Time'), 'Youngtimers' (Target Time') en 'Challenger' (gemiddelde van 80 km/u), terwijl de deelnemers die kiezen voor de categorieën 'Classic 65' (gemiddelde van maximaal 65 km/u) en 'Classic '50' ( gemiddelde van maximaal 50 km/u) de som van 1400 euro zullen moeten betalen.Met het uitzetten van het parcours en de voorbereidingen voor deze eerste editie van de Legend Condroz Rally, wil de Royal Motor Club de Huy een evenement voorstellen dat in de lijn ligt van de Legend Boucles @ Bastogne, met het duidelijke voornemen om zich te vestigen als een niet te missen affiche binnen de scene van de historic-gebeuren in de komende jaren.Mededelingen omtrent de voortgang van de inschrijvingen zullen geregeld online worden gezet. Dat zal aan de fans en de deelnemers toelaten om niets te missen rond de opbouw en de krachtsverhoudingen binnen dit nieuwe evenement dat hulde wil brengen aan de traditie van de automobielrally's in de regio van Hoei…

Foto vrij van rechten : RAC Spa / Legend Boucles @ Bastognecondrozrally.be

(Overgenomen van de facebookpagina)


Voorjaarsrit 2024

Een organisatie van Rammel'kasn' Ledegem.

Toerrit van ongeveer 80 km.

Start om 13u30 "bie Kasse"  Plaats 18, 8880 Ledegem

Inschrijven tot 01 Maart'24 via mail: patriekcornelissens@gmail.com 

Prijs 12 euro per persoon storten op BE 67 0689 5020 8387 (rammel'kasn')

Volg ook op FACEBOOK.

Rikkert en Myriam staan aan de start om de Mini eens goed warm te laten lopen als test op wat nog staat te komen in 2024.

Foto genomen door tijdens het evenement waarvoor dank.


1° Belgisch kampioenschap VHRS Regularity 2024

Reglement Nationaal kampioenschap VHRS kun je hier lezen.

- HIER lezen (Nederlandstalig)

- HIER lezen (franstalig)

18/01/24:

BERICHT SPEED ACTION

Er word al maanden over gepraat, maar er zal wel degelijk een Belgische VHRS-kampioenschap plaatsvinden in 2024. Volgens informatie verkregen van RACB Rallycoördinator Anton Dupan wordt de wedstrijd exclusief georganiseerd op gesloten specials in het kader van het Belgisch Rallykampioenschap (D1 of D2). Het zal zes evenementen omvatten:Rallye des Ardennes (16/03), TAC Rally (06/04), Rallye de Wallonie (27-28/04), Omloop van Vlaanderen (06-07/09), East Belgian Rally (28/09) en de Spa Rally (30/11 en 01/12). Een kalender die voorlopig blijft. Er zou nog een zevende evenement aan kunnen worden toegevoegd. Eventueel welke is nog niet duidelijk.

De Legend Boucles @ Bastogne verschijnen niet op de kalender vanwege verschillen in regels.

Bij de opstelling van het eindklassement wordt rekening gehouden met de vijf beste resultaten.

Aan de technische kant moeten auto's die deelnemen aan VHRS 65 zijn uitgerust met een rolkooi, terwijl dit niet verplicht is, maar wel wordt aanbevolen voor deelnemers aan VHRS 50.

Wat de vergunningen betreft geldt inmiddels de 'Nationale Regelmatigheid' tot gemiddeld 65, maar een medische keuring is niet meer nodig. 

Voor de categorie VHRS 80/Legends moeten de rijders beschikken over een licentie Rally R. Voor alle categorieën zijn dagvergunningen beschikbaar, ook voor de VHRS 80/Legends. 

Bijrijders moeten minimaal 16 jaar oud zijn voor de categorieën VHRS 65 en 50.

Binnenkort meer informatie. Maar laat het gezegd zijn: dHet nationale VHRS kampioenschap gaat wel degelijk van start in 2024.

Overgenomen en vertaald van https://www.speedactiontv.be/Default.aspx  (Vincent Franssen)


Alsace Rallye Festival 2024

Terwijl het Ardenne Rally Festival in België zijn opwachting maakt op de kalender van 'demo'-evenementen die gereserveerd zijn voor auto's die de geschiedenis van de rallysport hebben gemaakt, geeft de organisatie van het Elzas Rallye Festival forfait. In ieder geval voor 2024! 

Zoals afgelopen zomer aangekondigd besloot Jacky Jung zijn organisatie stop te zetten vanwege verplichtingen en beperkingen die onhandelbaar waren geworden. Dit om nog maar te zwijgen van de ecologische druk. "Slowly sideways France" had toch gehoopt de fakkel door te geven, maar de langverwachte koper... kwam niet! 

Resultaat: Met pijn in het hart heeft Jacky Jung deze woensdag de niet-organisatie van het Alsace Rallye Festival, een door veel Belgen gewaardeerd evenement, in 2024 afgelast. 

Hopend om volgend jaar terug op de kalender te staan. 

Overgenomen en vertaald van https://www.speedactiontv.be/Default.aspx (Vincent Franssen)


Monte Carlo Historic 2024

Weinig Belgen aan de start van deze 26° editie. In totaal 5 team uit België.

Maar wel één team dat we goed kennen in onze provincie.

Namelijk Wesley Berloo - Geert Verdonckt. Ze zijn ingeschreven met de Austin Mini Cooper S uit 1967. Dit in categorie 2.Wedstrijdnummers worden later toegekend

Verder nog 4 Belgische teams aan de start: Decremer- Hugo , Hendrickx- Thybergin , Lodewyckx - Lambert en Vannerum - Plas en daarnaast nog 3 copiloten, namelijk Piret J-M , Heyen A. en Zeraa M..

Wedstrijdnummers worden later toegekend

U kan alles volgen klik HIER + HIER + YOUTUBE

Ook te volgen op volgende  Facebook (1)

W.Berloo -G.Verdonckt
W.Berloo -G.Verdonckt

4° International Racing Show Xpo Kortrijk

13 & 14 Januari 2024

INTERNATIONAL RACINGSHOW BELGIUMVoor de inkomprijs van 10€ krijg je een totaal overzicht van de autosport. U kan de verschillende disciplines bewonderen zoals, Formule 1, Formule Renault, Formule 2, Formule 4, ..., Indycar, Nascar, Speedway, records op de zoutvlaktes, Formule e, Dragrace, Rally, RX, AX, Cross kart, SUV, 4X4, onverhard rally, drift, verschillende circuit wagens, traktor pulling, en dit in combinatie met 60 standhouders, artiesten, internationale competitie RC drift, media foto expo, handtekensessies, te veel om op te noemen....SALON INTERNATIONAL DES COURSES BELGIQUEPour le prix d'entrée de 10 €, vous obtenez un aperçu complet du sport automobile. Vous pourrez admirer les différentes disciplines telles que la Formule 1, la Formule Renault, la Formule 2, la Formule 4, ..., l'Indycar, le Nascar, le Speedway, les records sur les salines, la Formule e, la Drag race, le Rallye, le RX, l'AX, le Cross kart. , SUV , 4X4, rallye non pavé, drift, circuits automobiles divers, traction de tracteur, et cela en combinaison avec 60 exposants, artistes, concours international de drift RC, exposition photo médiatique, séances d'autographes, trop nombreux pour être mentionnés....NTERNATIONAL RACING SHOW BELGIUMFor the entrance fee of €10 you get a complete overview of motorsport. You can admire the different disciplines such as Formula 1, Formula Renault, Formula 2, Formula 4, ..., Indycar, Nascar, Speedway, records on the salt flats, Formula e, Drag race, Rally, RX, AX, Cross kart, SUV , 4X4, unpaved rally, drift, various circuit cars, tractor pulling, and this in combination with 60 exhibitors, artists, international RC drift competition, media photo exhibition, autograph sessions, too many to mention.... 


Voorlopige VAS kalender 2024

De voorlopige VAS kalender voor het seizoen 2024 is uit.

Klik HIER voor het groot formaat. Oldtimers meeting/benefiet Mandes circuit

Noteer alvast deze datum, Old Car Drivers emelgem organiseerd voor de 2de maal hun oldtimermeeting /benefiet op het iconishe mandes circuit van Ingelmunster, wil je er bijzijn als club, standhouder, sponsor geef mij of de club gerust een seintje (0472/93 84 42)


Legend Condroz rally 2024

1u · De Royal Motor Club de Huy presenteert de Legend Condroz Rally op 10, 11 en 12 mei 2024Een jaar geleden kwam er een triest einde aan de 48ste Condroz-Huy Rally. Hoewel de 49ste editie van de herfstklassieker lange tijd werd overwogen door de mensen achter de Royal Motor Club de Huy, resulteerden de voorwaarden die uiteindelijk werden opgelegd door bepaalde partijen, te beginnen met een andere datum, in een andere richting. Kortom, de Rallye du Condroz-Huy, als onderdeel van het Belgian Rally Championship, is niet meer. Er is echter geen sprake van dat de Royal Motor Club de Huy de moed laat zakken. In november 2023 begint immers een nieuw hoofdstuk voor de motorsport in de regio van Hoei... "Eigenlijk is het project niet echt nieuw", vertelt Yves Risac, de secretaris-generaal van de club. "Het idee om een evenement voorbehouden aan klassieke auto's op poten te zetten, lag al een tijdje op tafel. Toen Etienne Massillon en Colin Kohl toetraden tot het managementteam van de Legend Boucles @ Bastogne, was het project van de Royal Motor Club de Huy al geboren. Dat was voldoende voor ons om toenadering te zoeken tot de Royal Automobile Club de Spa, die de Legend @ Bastogne organiseert. We konden zo ons nieuwe evenement baseren op de ervaring van Bastogne. De Legend Condroz Rally is dus geboren en zal op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 plaatsvinden!"Terwijl het parcours van de eerste Legend Condroz Rally nog wordt uitgewerkt, met veiligheidsplannen die begin december zullen worden ingediend, is het sportieve luik al uitgewerkt. De deelnemers kunnen kiezen uit de categorieën die ze in de de Legend Boucles @ Bastogne ook kennen en die van het event in Luxemburg door de jaren heen zo'n succes hebben gemaakt. "In zeer nauwe samenwerking met Pierre Delettre, die ons zal bijstaan bij de lancering van dit nieuwe evenement, zullen we dezelfde categorienamen gebruiken", legt Franck Godelet, voorzitter van de Royal Motor Club de Huy, uit. "Er zal een klasse 'Legend' zijn, gebaseerd op het 'Target Time'-principe, een klasse 'Challenger' met een gemiddelde snelheid van 80 km/u, een klasse 'Youngtimers' voor auto's gebouwd tussen 1991 en 2000, een klasse 'Classic 65' voor regularity met een maximum van 65 km/u en een klasse 'Classic 50' met een maximum van 50 km/u. De competitie is voorzien op gesloten proeven, die we als regelmatigheidsproeven kennen. We hebben dus een nieuw evenement voor auto's van vroeger op poten gezet, wagens die langzamer zijn dan de rallywagens van vandaag, in een tijd van het jaar waarin de wegen onvermijdelijk minder glad zijn en het weer vaak beter..."In de komende weken zullen de Royal Motor Club de Huy en de Royal Automobile Club de Spa hun krachten bundelen om de Legend Condroz Rally zo goed mogelijk te promoten, in een periode waarin historische wedstrijden weer in de belangstelling staan. Bovendien, en zoals officieel bekend gemaakt door de Royal Motor Club de Huy, zal er een Rally Condroz-Huy, de 49ste in zijn soort, georganiseerd worden op 1, 2 en 3 november 2024! Het wordt een puur regelmatig evenement, van het type 'Classic', in de traditie van andere evenementen die België kan voorleggen. Het herinnert ons eraan dat in 1953 de 10 Uren van Condroz-Hesbaye, die al snel de 12 Uren van Hoei werden, al een voorname plaats inruimden voor regelmatigheid. Zoals je kunt zien, aan de oevers van de Maas in Hoei, gaan we vooruit en beginnen we aan een nieuwe periode in de geschiedenis van de Royal Motor Club de Huy. In een tijd waarin historische evenementen waarschijnlijk nog nooit zo populair zijn geweest...


Rally Zuid Limburg + Regularity

Klik op foto voor meer info.


Legend boucles de Bastogne

31/08/23

Heel wat teams, crews en fans zaten er al op te wachten: de datum van de Legend Boucles @ Bastogne 2024. De editie 2024 van de Legend Boucles @ Bastogne zal op zaterdag 3 en zondag 4 februari plaatsvinden en in grote lijnen ligt die editie 2024 in het verlengde van wat we in 2023 gezien hebben…

"Om de data van de Legend Boucles @ Bastogne vast te leggen, moeten we natuurlijk wachten op de eerste grote lijnen van het autosportseizoen 2023 en in het bijzonder da date van de Rally van Monte Carlo en van de Rally van Zweden", legt Pierre Delettre namens de R.A.C. Spa uit. "Het eerste weekend van februari blijft een ideaal ogenblik op de kalender voor ons en ik ben blij dat we kunnen vasthouden aan deze datum, die voor ons prima is. Temeer omdat een ander evenement voor historische wagens, de Neige et Glace, later volgt, waardoor een clash vermeden wordt...""Aan het einde van de editie 2023 heeft de organisator van de Legend Boucles @ Bastogne poolshoogte genomen bij de deelnemers via een enquête, om een idee te krijgen van hoe zij de winterklassieker in het hart van de provincie Luxemburg percipiëren. En de overgrote meerderheid van de gecontacteerde deelnemers was voor het behoud van de grote krijtlijnen van het evenement", vervolgt Pierre Delettre. "De Legend Boucles 2024 blijft dus een proef gespreid over twee dagen, met op zaterdag de proeven op asfalt en op zondag de proeven op onverhard in de wouden. Ook blijven de verkenningen van de regelmatigheidsproeven op zaterdag behouden en dat voor de teams uit de categorieën 'Classic 65', 'Legend', 'Challenger' en 'Youngtimers'. Het spreekt voor zich dat de festiviteiten op vrijdagavond, met de handtekeningensessie op de Place McAuliffe en de parade door de hoofdstraat van Bastogne, ook gewoon behouden worden. Dit ook op veler verzoek, vooral van de handelaars..."Traditioneel worden de inschrijvingen op 1 november geopend. Wat het parcours betreft, dat ligt in de handen van Eric Chapa, en ook daarvan liggen de krijtlijnen al vast.Het is nu aftellen naar het weekend van 3 en 4 februari 2024: het ultieme bewijs dat de Legend Boucles een evenement is waar lang van tevoren over gesproken wordt...

(Overgenomen van Newsletter organisatie RACSPA)


Waterhoek Classic "the rally"

30/06/23:


Oldtimer meeting Mandes

15/06/23

U kan ons vinden bij de stand van "RM Automagazine".


30/03/23

Met enige trots kan old car drivers Emelgem u de primeur van een oldtimermeeting op het iconishe circuit mandes te Ingelmunster voorstellen dit gepaard gaande met een benefiet ten voordele van het Ronald Mcdonald kinderfonds, wees massaal aanwezig op deze unieke meeting en stel uw pareltje voor aan het publiek, wie dit evenement wil sponsoren door middel van publiciteit, banners, standje enz gelieve met mij of de club contact op te nemen.

Dit evenement gaat door op 17 Juni 2023.

Danny Nancy Vanden Broecke22/05/23

Blankaartrit 2023

INFO

Op zondag 24 september 2023 organiseren we onze 2de Old/Youngtimer rit tijdens de kermis van Woumen. Deze rit zal starten vanaf 13u30 aan de voorzijde van de kerk (Woumenweg thv nr 236, 8600 Woumen).

Dit is een rit van 115Km met start en aankomt in Woumen Plase en 1 tussenstop. Achteraf is er nog de mogelijkheid om te genieten van een drankje en braadworst (vanaf 15u) met een optreden van The Hotties Band. De kermis is tevens dan ook open. Dus voor de kinderen is het ook plezier geblazen.

Inschrijving voor de rit kost €40 per auto (2 personen – €10 per extra persoon) inclusief routeboek, rallyplaat, drankkaart (twv. € 5.4) per persoon en goodiebag.

Geniet voor de rit ook van onze heerlijke barbecue volwassen: €18 pp. (3 stukken vlees), kinderen (tot 12 jaar): €12 pp. (2 stukken vlees).

Haast je, vol is vol max. 60 wagens. Inschrijven kan tot 16 september 2023.22/02/23

Reninghelst Classic 2023 

Op Zondag 16 April 2023 word er de eerste editie gereden van de "Reninghelst Classic 2023".

Reninghelst Classic, een pittige bolletje-pijl rit met start en aankomst op het charmante dorpsplein van Reningelst. Het roadbook met traditionele bol-pijl aanwijzingen loodst de deelnemers over een parcours van +/- 200 km over de mooiste Frans-Vlaamse wegen.

Prijs: 75,-€ per team (2 personen), + 20,-€ per extra passagier.

Inbegrepen:
- Rallyplaat
- Verzorgd roadbook
- Ontbijt met koffie
- Lunch: artisanale burgers (angus beef of chicken)
- BBQ-worst bij aankomst
- 4 consumpties
(extra passagiers krijgen eveneens ontbijt, lunch, BBQ-worst en 2 consumpties)Dagindeling (geschatte uren, kan variëren naargelang aantal deelnemers en tempo):
- 8u00: afhalen roadbook, administratieve controle en ontbijt in café Sint-Joris
- 9u00: vertrek voor eerste lus van ruim 80km.
- 12u00: aankomst in café Sint-Joris en aansluitend lunch
- 13u30: vertrek voor tweede lus van ruim 120km.
- 15u30: tussenstop
- 17u30: aankomst in café Sint-Joris met aansluitend BBQ. Hoewel de term "Classic" in de naam van de rondrit voorkomt, zijn naast oldtimers ook youngtimers, future classics en exclusieve wagens welkom.

Inschrijven vooraf verplicht. Dit kan HIER .

ZIE OOK OP:


23/01/23

Algemene veiligheidsvoorschriften 

voor historische regelmatigheidsrally's (VHR/VHRS) 

https://lbb2023.racspa.be/docs/RACBVHRS-2023-Veiligheidsvoorschriften-V2.pdf


28/12/22

Seizoen Team RM 2022


07/10/22

Belgische kalender VHRS 2023

Voorlopig zijn  naast de " Boucles de Bastogne " volgende wedstrijden (nr 2 , 7 , 9 , 10 en 13) aangeduid waar er naast de rally ook een VHRS  nevenwedstrijd is.

Ook in de volgende  (nr 1 en 6) is er ook een nevenwedstrijd regulatity ingericht door de VAS)


Obuzrit

16 Mei 2022:

Gisteren onder een stralende zon deelgenomen aan de Obuzrit. Dit is een privé rit op uitnodiging. Het parkoers (ongeveer 180 km lang) liep over mooie prachtige kronkelende wegen. Ondanks het weer weinig last gehad van wandelaars of fietsers.

Proficiat aan de uitzetters van het parkoers het was een top rit. Ook de catering was zeer in orde.

Zeker voor herhaling vatbaar.Colin MC Rae rally tour

28 Januari 2022

Het parkoers was terug mooi samengesteld door het ARM team. Op prachtige wegen rond langemark, Rodenberg en Zillebeke.

De periode van het jaar is uitstekend, zo goed als geen fietsers, enkele wandelaars en overal goed overzicht daar de velden er leeg en verlaten bijliggen.

Ook de Mini is terug OK, na de opgave in Ypres vorig jaar wegens het probleem met de alternator riem. Vandaag geen enkel probleem gehad.


20/11/21:

Persbericht:
Ook VHRS zorgt op zaterdag voor spektakel!

Lees het volledige bericht op onderstaande link.


13/11/21

Alsace-rallye-festival

Datum voor 2022 is bekend. 25,26 & 27 Augustus .

07/04/21

De wereld staat al een jaar stil, sport en recreatie staan ​​stil. Maar optimistische signalen wijzen naar het einde van de tunnel en spoedig een terugkeer naar een bijna normale situatie. We zijn dan ook bijzonder verheugd om vandaag de opening aan te kondigen van de voorinschrijvingen voor het 4e Alsace Rallye Festival. Net als in voorgaande jaren blijft de procedure ongewijzigd. Geïnteresseerde deelnemers kunnen naar het online formulier op de website gaan:

https://www.alsace-rallye-festival.com/.../pre-engagement

De aandacht wordt gevestigd op het belang van de verstrekte informatie, in het bijzonder de zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van de automatisch ingeschakelde auto. Inderdaad, alleen auto's die aan de geschiktheidscriteria voldoen, worden geaccepteerd. Hiertoe worden bij de aanvraag binnen- en buitenfoto's van de huidige auto, maar ook van de bijbehorende periode auto opgevraagd.

Vergeet niet dat het Elzas Rallye Festival open staat voor auto's, origineel of replica's, ouder dan 25 jaar, die hebben deelgenomen en acteurs zijn geweest in de geschiedenis van de rally. Ze moeten voldoen aan een voertuig dat heeft deelgenomen aan een internationaal evenement en zijn onderverdeeld in 4 groepen, afhankelijk van hun naleving:

Categorie A:

• ORIGINEEL: originele rallyauto's.

• SLO1: replica's van historische rallyauto's identiek aan het origineel.

• SLO2: replica's van historische rallyauto's die enigszins afwijken van het origineel.

Categorie B:

• Andere rallyauto's van historisch belang geselecteerd door de selectiecommissie.

Een selectiecommissie beslist over de ontvankelijkheid van de aanvraag. Als dit wordt geaccepteerd, kan de deelnemer meedoen door middel van het bulletin dat hem wordt toegestuurd.

Voor meer info ga naar www.alsace-rallye-festival.com