29/01/24:

Vandaag officieel voorgesteld als deelnemer.

23/01/24:

Het particulier reglement kun je hueronder lezen in het Frans of Engels.

-Hier lezen (Franstalig)

-Hier lezen (Engelstalig)


18/01/24:

Toeschouwers:

De voorverkoop is begonnen, met een exclusief aanbod voor de snelste!

De allereerste editie van het Ardenne Rally Festival getekend DG Sport staat op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei op het programma, met vertrek in Vresse-sur-Semois, en het evenement kondigt zich nu al als indrukwekkend aan. Sinds de aankondiging van de creatie van het evenement hebben heel wat eigenaars en/of rijders zich gemeld om te weten te komen of hun wagen in aanmerking komt.Herinneren we er nog even aan dat de jury bestaande uit leden van Slowly Sideways Benelux op basis van een dossier bepaalt welke wagens aan de start zullen staan van deze demorit zonder enig competitief element. De basisfilosofie is om de fans een hoogstaand startveld aan te bieden, waardoor de hele rallygeschiedenis volgens de verschillende reglementen in de schijnwerpers kan worden geplaatst

En nu we het over de fans hebben! Gezien het succes van het Eifel Festival kan er geen twijfel over bestaan dat ook de toeschouwers staan popelen van ongeduld! Zij kunnen vanaf nu in voorverkoop tickets aanschaffen, waardoor ze in de mooie maand mei niets van het 1ste Ardenne Rally Festival hoeven te missen.In voorverkoop bieden de organisatoren van het Ardenne Rally Festival een pack met ticket en kwaliteitsvolle pet aan, geldig voor het hele evenement, tegen de democratische som van 35 euro. Houd er rekening mee dat er slechts 250 ticket/pet packs te koop zijn en dat alleen de snelsten van jullie kunnen profiteren van deze exclusieve aanbieding!
Zij die geen officiële pet van het evenement hoeven, moeten slechts 20 euro neertellen. Iedere aankoop in voorverkoop levert een elektronisch ticket op, dat vlak voor en tijdens het evenement kan worden ingewisseld voor een armband. 

Ter plaatse wordt het ticket voor het hele evenement verkocht voor 25 euro (zonder pet uiteraard), terwijl tickets voor één demoparcours 10 euro zullen kosten. U kan ook de pet van het 1ste Ardenne Rally Festival apart kopen, voor 20 euro. Het officiële programma, met een overvloed aan praktische informatie, wordt aangeboden voor 10 euro.Afspraak op de officiële website www.ardennerallyfestival.be om het gegeerde ticket te bemachtigen, waarmee u op 2, 3 en 4 mei toegang heeft tot een formidabele tijdsmachine… 

03/01/24:

Vandaag zeer goed nieuws ontvangen van de organisatie. Onze inschrijving is weerhouden voor deelname aan het Ardenne rally festival. Dus dit word in 2024 ons hoogtepunt van het seizoen in navolging van vorig jaar toen dit het Eifel rally festival was.

Daar het voor de eerste maal in België word georganiseerd, hopen we op veel supporters uit de streek.

We houden jullie op de hoogte over alles wat binnenkomt van info. 

19/12/23:

De aanvraag  van Rikkert met "Bertje Decat" in de Mini tot deelname is verstuurd. Nu nog een 20 tal dagen wachten om te weten of we erbij zijn. Duimen maar .....

14/11/23:

Indien we worden toegelaten, is het Team RM met Rikkert en "Bertje Decat" aanwezig met de Mini.

Herr R. Klein (D) de verantwoordelijke voor het opstellen van het startveld in het Eifel rally festival zal ook hier het startveld samenstellen.

Ook de timing word opgemaakt naar de normen van het Eifel rally festival.

Verdere info volgd begin Januari, met onderandere het bekend maken van het reglement en het openen van de inschrijvingen.

13/11/23:

Eerste persbericht. 

Eerste Ardenne Rally Festival van 2 tot 4 mei 2024!

Zoals enkele weken geleden al werd aangekondigd organiseert DG Sport binnenkort een nieuw evenement dat de liefhebbers van de hoogdagen van de rallysport ten zeerste zal bevallen. Groep 4, Groep B, Groep A, Groep N, World Rally Cars van de eerste generatie… In het kader van het Ardenne Rally Festival zullen al deze historic bolides te bewonderen vallen tijdens een demo zonder enige vorm van competitie, georganiseerd in samenwerking met Reinhard Klein, de stichter van het heel populaire Eifel Rallye Festival. Het belangrijkste doel van de organisatoren: de eigenaars van de wagens, de rijders en vooral de fans maximaal plezier bezorgen!

"Het Ardenne Rally Festival wordt verreden in een regio die ons nauw aan het hart ligt, want het rallycentrum ligt in Vresse-sur-Semois", stelt Christian Jupsin, oprichter van DG Sport. "Het pittoreske en landelijke stadje in de Ardennen past perfect bij deze rallybolides van vroeger. En omdat de verplichtingen en beperkingen van een wedstrijd afwezig zijn, kunnen we alles inzetten op een gezellige sfeer. Het wordt dus een evenement dat helemaal op het plezier gericht is, en we roepen alle liefhebbers van het genre op om ons gezelschap te komen houden."Hoewel Vresse-sur-Semois het epicentrum van het Ardenne Rally Festival wordt, trekken de deelnemers ook richting de Franse Ardennen, met een lus uitgetekend op het grondgebied van Charleville-Mézières.

Ondertussen liggen ook de data van het evenement vast. De 1ste editie van het Ardenne Rally Festival wordt gehouden op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 202"Op donderdag wordt er een niet-verplichte shakedown gehouden, en alle bolides verzamelen zich ook voor een groepsfoto", vervolgt Christian Jupsin. "De eigenlijke demo-spéciales worden op vrijdag en zaterdag verreden. Zo kan het evenement worden afgesloten met een groots feest in het hartje van Vresse-sur-Semois, en hebben alle teams – zelfs zij die van ver komen - de gelegenheid om op zondag huiswaarts te keren."De officiële website van het Ardenne Rally Festival, www.ardennerallyfestival.be, is ondertussen online. Vanaf eind december worden er de inschrijvingsvoorwaarden gepost, net zoals een aanvraagformulier om te bepalen of wagens in aanmerking komen.  

Herinneren we er nog even aan dat het Ardenne Rally Festival by DG Sport op een eersteklas ambassadeur kan rekenen, in de persoon van Bruno Thiry. Hij is ondertussen een onvoorwaardelijke fan van deze demoritten voor historic rallywagens geworden.De basis is gelegd, het aftellen richting de eerste editie van dit voorjaarsevenement dat zeker en vast indruk zal maken kan beginnen…

06/11/23:

Datum is bekend.

De eerste editie van het Ardenne rally Festival zal doorgaan op 02, 03 & 04 Mei 2024.

30/06/23:

Binnenkort komt de website "ardennerallyfestival.be" online.

Meer info via: - info@ardennerallyfestival.be


15/06/23

Het fenomeen wordt steeds groter en krijgt steeds meer bijval. Sinds een zekere Reinhard Klein het concept ontwikkelde waarbij historic rallyauto's enkele demoruns ten beste geven – zonder enige vorm van competitie, maar met een maximum aan sfeer – is iedereen er wild van. Na het Eifel Rally Festival kwam het Alsace Rallye Festival, en meer was er voor DG Sport niet nodig om op zijn beurt de mensen van Slowly Sideways aan te spreken en ze voor te stellen om eind mei 2024 in Vresse-sur-Semois het Ardenne Rally Festival te organiseren.

"Het idee is inderdaad om een evenement te creëren dat exclusief aan klassieke rallybolides is voorbehouden, net zoals wat er jaarlijks in de Eifel en de Elzas wordt georganiseerd", stelt Christian Jupsin in naam van DG Sport. "Die legendarische Groep 4, Groep B en Groep A-wagens in actie zien, staat altijd synoniem voor spektakel en ook voor heel wat emoties. Het Ardenne Rally Festival zal grotendeels op asfalt worden afgewerkt, op een parcours dat uiteraard rekening houdt met de huidige waarde van de deelnemende wagens. De klassementsritten worden wel degelijk afgesloten, maar er zal uiteraard geen tijdswaarneming gebeuren."

DG Sport is al organisator van de South Belgian Rally, de manche van het Belgian Rally Championship die in Vresse-sur-Semois wordt gehouden, en hoefde dus niet ver te zoeken om het kader van het Ardenne Rally Festival vast te leggen. "Voor een evenement dat schitterende rallywagens in een gezellige én gepassioneerde sfeer samenbrengt konden we onmogelijk de wegen langs de Semois links laten liggen", vervolgt Jupsin. "Die proeven, door sommige rijders als de mooiste van het nationale kampioenschap omschreven, zijn uiterst geschikt voor dit type van evenement. We zullen ook niet nalaten om een lus in de Franse Ardennen af te werken, wat de aantrekkingskracht van het gebeuren alleen maar zal vergroten. Na deze zomer hebben we nog heel wat aangename verrassingen aan te kondigen, en binnenkort komt ook de officiële website – www.ardennerallyfestival.be – online." Voor dit nieuwe initiatief, dat allicht veel bijval zal kennen, kan DG Sport rekenen op de goede raad van één van 's lands meest populaire rallyrijders: Bruno Thiry!

 "Als ik heel eerlijk mag zijn: tot vorig jaar kende ik weinig van dit soort evenementen", geeft Bruno toe. "Ooit, toen ik in de buurt op de Nordschleife aan het werken was, trok ik als toeschouwer naar het Eifel Rally Festival. Maar vorig jaar werd me gevraagd om deel te nemen aan het Alsace Rallye Festival aan het stuur van een Alfa Romeo GTV6 Gr.A. Ik was meteen helemaal weg van het concept! Je rijdt wanneer je wil, je keert terug naar service als er zich een probleem voordoet, en nadien kan je gewoon weer aansluiten. Prachtig! En de sfeer doet me helemaal denken aan de rally's van vroeger. Ik ben niet echt een nostalgisch persoon, maar ik vind toch – en ik ben niet de enige – dat die auto's gemist worden! Toen DG Sport me aansprak voor het Ardenne Rally Festival, ben ik er vol voor gegaan! En ik vermoed dat het evenement bij heel wat mensen in de smaak zal vallen…"

"Bruno in ons team mogen verwelkomen maakt me heel blij", voegt Christian Jupsin er aan toe. "Ik was altijd al fan van de rijder Bruno Thiry, maar ook van de mens. Wat een charmante kerel! Bruno wordt dus een eersteklas-ambassadeur. Zijn ervaring zal ons bij het opstellen van het parcours en de sportieve leiding van het Ardenne Rally Festival zeker van pas komen."

Voilà, de basis is gelegd. Nu is het enkel nog wachten op de stroom van nieuws en info over een evenement dat al bij zijn eerste editie danig in de smaak van de fans zal vallen…

Bron en foto's DG Sport