5 Uren van ........Brugse ommeland 

? Oktober ?

Later meer !


VORIGE EDITIE 

 

22/08/22

De 5 uren... 2022 uitgesteld Organisatoren Rudy Opdenakker (AC Medina) en Bjorn & Jens Vanoverschelde hebben samen besloten om 'De 5 uren...' dit jaar niet te laten plaatsvinden. "Het evenement ligt in volle voorbereiding van de Dakar Rally, waar we het sportief gedeelte van de Classic-categorie mogen beheren. Een unieke kans die we met beide handen willen aanpakken en waarbij de route-verkenningen -onverwachts- plaatsvinden tijdens de maand oktober. Net dat laatste doet ons noodzaken om de editie 2022 niet te laten plaatsvinden, want we kunnen niet tegelijkertijd ons op een bosweg in het Brugse Ommeland en op een duin in de woestijn bevinden. Het 'RAC-style' parcours lag klaar, maar gaat uiteraard niet meteen in de vuilnismand verdwijnen!"

(Officiëel bericht organisatie)


23 Oktober 2021

25 Oktober 2021:

Hieronder enkele foto's (bedankt Ronny Vanparys), waarvoor dank en een sfeerfilmpje.

24 Oktober 2021:

Gisteren een mooie rit gereden. Mijn co Kurt deed prachtig werk na 2 jaar niet meer gereden te hebben. We behaalden een prachtige 7° plaats. Hier en daar wel een foutje gemaakt. Maar het voornaamste was een mooie test voor de Yper regularity en hebben ons rot geamuseerd ook ondanks onze lege maag (Kurt verstaat mij wel ha,ha,ha).

Hier de link naar de uitslag.

20 Oktober 2021:

Komende Zaterdag gaan Rikkert en Kurt van start omstreeks 17u49 met het startnummer 125 !

HIER vind je de volledig genummerde deelnemerslijst.

04 Oktober 2021:

Organisatoren Belgian Westhoek Classic tellen af naar volgend evenement: 

'De 5 uren...' op zaterdag 23 oktober 2021

Ook al is het nog volop nagenieten van een grootse Belgian Westhoek Classic 2021, toch tellen de organisatoren reeds af naar het komende evenement. Op zaterdag 23 oktober 2021 vindt namelijk 'De 5 uren... 2021' plaats met start- & aankomstplaats te Wingene, nabij Tielt.

De 5 uren... 2021 is geen regelmatigheidsrit, zoals zijn 'grote broer', maar legt de nadruk iets meer op het kaartlezen weliswaar zonder 'complexe opgaven' en...met een bijzonder tracé! Het compacte evenement vindt namelijk plaats 'by night' middenin de verlaten bossen van het Brugse Ommeland. De route, zo'n 160 km lang, is uitgezet door navigatoren & organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde en bestaat uit boswegen veelal bedekt door een laagje bladeren en andere herfsttaferelen. Een schitterend decor dat doet denken aan de RAC-rally in Groot-Brittannië, al bestaat ons parcours wel uit 98% geasfalteerde boswegen. Een tracé in de duisternis dat van nature uitdagingen zal bieden met onder meer een navigatieproef rondom een militair domein...

"In tegenstelling tot de Belgian Westhoek Classic beperkt de tijdsdruk zich tot slechts 1 regelmatigheidsproef en 8 tijdcontroles, gebaseerd op een lage gemiddelde snelheid. Net daarom is deze 'mini-Belgian Westhoek Classic' een ideale leerschool voor wie zijn technieken nog wat wil bijschaven. Starten doen we met een korte 'opwarmingsetappe' inclusief 1 regelmatigheidsproef. Een etappe om er even 'in te komen', kennis te maken met het roadbook en de regelmatigheidsproef dient om eventuele ex-aequo's in het eindklassement van elkaar te scheiden. Pas wanneer de duisternis helemaal gevallen is, trekken we de bossen in met een uitgestrekte rechttoe-rechtaan etappe. Het evenement kent een compacte timing: deelnemers bieden zich aan in de late middag in het wedstrijdcentrum om net voor valavond van start te gaan en 'de nacht' in te trekken. De finish is voorzien rond 22u30. Een leuk -en laagdrempelig- avondje autosportplezier. De wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het VAS Classic kampioenschap. Momenteel prijken reeds 94 teams op de deelnemerslijst. Inschrijven is nog mogelijk, maar we sluiten binnenkort af! Enige haast is dus geboden."

Klassen

De 5 uren... 2021 kent een indeling in twee klassen:

- De expertklasse is voorbehouden voor teams met ervaring in het kaartlezen. De route kent 5 tijdcontroles en de maximale gemiddelde snelheid bedraagt 36 km/u. Er is 1 regelmatigheidsproef opgenomen. Deze categorie komt in aanmerking voor het VAS Classic kampioenschap 2021.

- De touringklasse is voorbehouden voor beginnende teams of teams met weinig ervaring. De route kent 5 tijdcontroles en de maximale gemiddelde snelheid bedraagt 30 km/u. Er is 1 regelmatigheidsproef opgenomen om in geval van ex-aequo's een winnaar te kunnen aanduiden. Deze categorie is ideaal voor teams zonder tripmaster of voor teams die geen ervaring hebben met het rijden van regelmatigheidsproeven, want bij elke bol-pijl situatie in het roadbook zal de exacte passagetijd weergegeven worden.

Alle wagens zijn, ongeacht hun leeftijd, toegelaten.

Route & timing

vanaf 14u30 startpark open

vanaf 15u00 administratieve & technische controle

17u00 START etappe 1

18u00 hergroupering

22u00 AANKOMST etappe 2

Start- en finishlocatie: Wingene, nabij Tielt

Kosten

Het inschrijvingstarief bedraagt slechts 60 € / team, exclusief een eventuele VAS-dagvergunning.

Organisatie

Organisatiecomité Belgian Westhoek Classic - Rudy Opdenakker, Bjorn & Jens Vanoverschelde, Stephan Sobry

Reglement & inschrijven

www.jbrevents.be/de5uren

(Overname van de officiële website)

Deelnemers 2020

De editie 2020 moest noodgedwongen geannuleerd worden. Indien u vorig jaar was ingeschreven en de keuze heeft gemaakt om uw inschrijving over te dragen naar 2021, hoeft u niets te ondernemen. U maakt automatisch deel uit van de deelnemerslijst 2021. De actuele deelnemerslijst kan u raadplegen op de website.

13 September 2021:

Inschrijving van vorig jaar terug bevestigd.

Rikkert en Kurt aan de start met de Mini.

19 Oktober 2020:

ANNULATIE DE 5 UREN... 2020 Volgend op de deze middag uitgevaardigde maatregel van de Gemeente Wingene om alle sociale en culturele activiteiten te verbieden in de eerstkomende 2 weken, zal er komende zaterdag geen 'DE 5 UREN...' plaatsvinden. Het is te kort dag om nu nog alternatieven te zoeken.Het uitwerken van een aangepast scenario sinds de aankondiging van de strengere maatregelen van vrijdag laatstleden was een goede denkoefening om zonder horeca-faciliteiten & strenge coronamaatregelen toch een evenement te kunnen garanderen! Even leken we in onze opzet te slagen, maar helaas nam een lokaal verbod op evenementen de bovenhand. Wij hebben alle begrip en respect voor deze moedige beslissing van de Gemeente Wingene alle deelnemers ontvangen ondertussen een email met extra informatie, want een duidelijke communicatie vinden we belangrijk!

WIJ BLIJVEN INGESCHREVEN VOOR DE EDITIE 2021 !!!

18 Oktober 2020:

DE 5 UREN... 2020 - COVID-19 UPDATE 

We hebben gisterenavond uiteraard met veel belangstelling de persconferentie omtrent de nieuwe maatregelen met bijzondere aandacht gevolgd Evenementen mogen nog steeds plaatsvinden, weliswaar mits strengere voorwaarden. Overhaaste beslissingen zijn veelal foute beslissingen, dus sta ons toe om dit weekend een plan uit te werken die rekening zal houden met de nieuwe maatregelen. Met dat plan trekken we maandag naar de gemeente Wingene -startplaats van 'DE 5 UREN...'- en naar de provincie West-Vlaanderen, want zij geven immers hun finaal akkoord omtrent het al dan niet plaatsvinden van het evenement.

29 September 2020:

De inschrijving  is gebeurd. Rikkert en Kurt rijden in de touring klasse en moeten zich aanmelden omstreeks 16u19.

23 Mei 2020:

De Pre-registratie is gebeurd.

TIMING
zaterdag 24 oktober 2020 - Wingene
16u00 administratieve controle
18u00 start
23u00 aankomst

CATEGORIEËN

Touring > bol-pijl & ingetekende lijn
Expert > bol-pijl, ingetekende lijn, puntenrit met windroos, pijlenrit, geschreven nota's

ORGANISATIE

Organisatiecomité Belgian Westhoek Classic
AC Medina - Rudy Opdenakker
JBREvents - Jens & Bjorn Vanoverschelde

KAMPIOENSCHAP

De wedstrijd zal verreden worden conform de VAS Classic reglementen 2020. Door het opschorten van alle VAS-kampioenschappen komt het evenement niet in aanmerking voor een kampioenschap.

DEELNAMEPRIJS
50 € per team

Meer info: Website organisatie >>>