Eifel rally festival

27, 28 & 29 Juli 2023

15/03/23:

De Inschrijving van "Rikkert" en "Bertje Decat" zijn aangenomen. Dus staan ze eind Juli 2023 met de Mini aan de start van het Eifel rally festival !!!! Voor "Rikkert" word dit zijn 6 de deelname en voor "Bertje Decat" word het zijn eerste deelname. 

Volg hier verder alle voorbereidingen en info.

11/03/23:

De grote lijnen van het programma kun je HIER bekijken.

01/03/23:

Inschrijving van Rikkert en "BertjeDecat" met de Mini zijn verstuurd. Nu afwachten.

Origineel
Origineel

28/02/23:

Vandaag is het reglement vrijgegeven. U kan het hieronder lezen  of in het Duits of in het Engels.

Morgen gaan de inschrijvingen open. "Rikkert" de "Bertje" worden ingeschreven met de Mini. Hopelijk word de inschrijving aanvaard en kunnen ze deelnemen. 

Voor Rikkert is dit dan al de 6 deelname.

 

16/01/23

Persbericht

-Nieuwe hoogtepunten gepland voor zowel deelnemers als fans.

-De inschrijvingen gaan open op 1 maart 2023.

-Het festival start terug op Donderdagnamiddag met de shake-down in Kelberger Land.

De taak van de organisatoren van de elfde editie van het ADAC Eifel Rally Festival is om alle goede eigenschappen van eerdere evenementen te behouden, maar toch ruimte te vinden voor nieuwe innovaties. In het weekend van 27 tot 29 juli is het pittoreske stadje Daun in het hart van de Vulkaaneifel opnieuw een rendez-vous voor de wereldwijde fans van de rallysport en haar geschiedenis. Meer dan honderdvijftig originele rallyauto's of natuurgetrouwe replica's presenteren de geschiedenis van deze fascinerende sport in en rond Daun.

De fans van deze 'klassenbijeenkomst' van historische rallyauto's kunnen er op twee manieren van genieten. Ze kunnen ze zien optreden op de demonstratieproeven in de Vulkaaneifel waar hun eigenaren hun auto's op snelheid laten zien. "Je kunt deze auto's niet alleen zien en horen, maar je kunt ook genieten van de unieke geur van vroeger", meldde een enthousiaste fan vorig jaar.

De tweede gelegenheid is in de Rally  servicezone in het centrum van Daun. Wanneer de voertuigen niet op de podia staan, worden ze hier geparkeerd. Dit is een van de weinige gelegenheden om rallyauto's van dichtbij te zien en met hun eigenaren te kletsen. "Het is een belangrijk onderdeel van ons concept om de voertuigen zo dicht mogelijk bij de fans te brengen. Vaak zijn ze alleen in musea en op afstand te zien, hier laten we ze in actie zien en, in de servicezone bijna aanraken ", legt Reinhard Klein uit, die als hoofd van Slowly Sideways verantwoordelijk is voor het samenstellen van het deelnemersveld. De start voor het festival van 2023 is al begonnen en er komen veel vooraanvragen binnen. "Maar de inschrijving begint pas op 1 maart, pas dan gaat het loket open." zegt Klein. En de man uit Keulen heeft een geruststellende boodschap voor potentiële toetreders: "Ondanks de algemene inflatie en prijsstijgingen hebben we besloten om zowel het inschrijfgeld voor de toetreders als de ticketprijzen voor de fans op het oude niveau te houden."

Nieuwe hoogtepunten voor deelnemers en fans

Ook is er nieuws over de demonstratieproeven. "Voor de zaterdagetappes hebben we toestemming gekregen om twee nieuwe parcoursen in gebruik te nemen, een van meer dan elf kilometer en een van meer dan vijftien kilometer lang. Dit roept sportieve herinneringen op aan de oude Eifelrally", onthult Otmar Anschütz, voorzitter van de MSC Daun en organisator van het festival. "Bovendien hebben we het aandeel onverharde wegen verminderd en is er nu nog maar een kleine maar zeer acceptabele hoeveelheid grindgedeelten." Donderdagmiddag gaat het evenement van start met de shakedown in het 'Kelberger Land' tussen Bodenbach en Borler. Tijdens de aansluitende welkomstavond in de Rally centrum zijn een openluchtbioscoop en interviews met de sterren van de rallyscène - zowel moderne als historische - weer gratis voor iedereen die komt kijken.

De technische keuring is op vrijdagochtend in het openbaar en wordt voor het eerst voorzien van commentaar, zodat de fans tijdens het doorlopen van de formaliteiten aanvullende informatie krijgen over de voertuigen en hun geschiedenis.

De twee vrijdagetappes worden verreden op het circuit rond de Hochkelberg, dat vorig jaar voor het eerst werd gebruikt. De actie van zaterdag begint met de legendarische 'Mantaloch'-etappe die, na de start in Dreis-Brück en het passeren van een bij fans zo populaire combinatie van bochten, gevolgd wordt door prachtige en veeleisende asfaltwegen. De tweede nieuwe demonstratie etappes leiden vanuit het noorden langs de Uessbach-vallei en maakt een 'omweg' naar Demerath. De route leidt de teams vervolgens door de klassieker 'Lehwald' . Met de prijsuitreiking 's avonds en de aansluitende livemuziek word het feest afgesloten .

6/12/22

Rikkert zal terug zijn inschrijving aanvragen. Of hij zal toegelaten worden zullen we weten ergens einde Maart 2023. De co-piloot word "Bertje Decat" uit Ichtegem.

Woordje van de organisatie:

Vrienden van historische rallysport over de hele wereld zullen deze datum in hun agenda noteren: van 27 tot 29 juli wordt de Vulkaaneifel rond Daun weer omgetoverd tot een rijdend rallymuseum. Op de rallycentrum in Daun worden meer dan 150 originelen of eigentijdse getuigen van de rallygeschiedenis tentoongesteld die trouw zijn gebleven aan het origineel. Op de demonstratie proeven in de Vulkaaneifel kunnen fans het visuele en akoestische plezier van deze auto's live in actie ervaren. Hoewel de voertuigen de sterren van het festival zijn, trekken ook hun voormalige coureurs en vele mensen die met deze fascinerende sport te maken hebben elk jaar naar Daun voor de internationale klasse reünie van de rally geschiedenis.

De planning is al in volle gang en de eerste hoekstenen zijn gelegd: "Na de shakedown op donderdag in 'Kelberger Land' is er traditiegetrouw de welkomstavond met openluchtbioscoop in de rallycentrum", legt Otmar Anschütz, hoofd organisatie van de grote evenementen  en voorzitter van de organiserende MSC Daun. "Voor de vrijdag- en zaterdagetappes richten we ons op het behouden, zoals het was vorig jaar. Maar ook op het bieden van innovaties voor de teams en de fans. Er zullen zeker enkele verrassingen zijn", voegt Anschütz toe.

"In de tien voorgaande edities van ons festival hebben we enorme vooruitgang geboekt in de kwaliteit van de deelnemende voertuigen", zegt Reinhard Klein, hoofd van 'Slowly Sideways Europese'  welke verantwoordelijk is voor de samenstelling van het deelnemersveld. "We zijn van plan om in de toekomst consequent op deze weg verder te gaan. Ik ben ook gefascineerd door de unieke pareltjes uit de geschiedenis van de rallysport die we hier al hebben mogen presenteren. Maar er valt nog veel meer te ontdekken - en daar werken we aan."

De organisatie

26/11/22:

De datum voor editie 2023 is bekend.