Rock n Roll Classics

OMLOOP VAN VLAANDEREN

(VHRS)

06 & 07 September 2024

13/01/24:

Persbericht JBRevents

Rock N Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY 

 Dit is jouw 'terug van vakantie' jumpstart-evenement dat je adrenaline een boost zal geven dankzij regelmatig rallyrijden op 100% gesloten wegen en een unieke sfeer. Deelnemers in de categorie 'REGULARITY65' worden gedurende twee wedstrijddagen uitgedaagd op het gebied van rijvaardigheid met gemiddelde snelheden tot 65 km/u, inclusief een aantal nachtelijke etappes op vrijdagavond. De categorie 'regularity50' maakt het evenement toegankelijk voor alle deelnemers dankzij een lagere opgelegde gemiddelde snelheid, maar deze categorie wordt tegelijkertijd ondergedompeld in de sfeer van de georganiseerde rally. Nieuw voor de categorie REGULARITY50: deelnemers krijgen actie op vrijdag vlak voor zonsondergang en het roadbook bevat een groter aantal 'stop & go' om de deelnemers extra uit te dagen.

This is your 'back from holiday' jumpstart event which will boost your adrenaline thanks to regularity rally driving on 100% closed roads and an unique atmosphere. Competitors in the 'REGULARITY65' category will be challenged over two days of competition in terms of their driving skills with average speeds reaching 65 km/h, including some night stages on Friday evening. The 'regularity50' category makes the event accessible to all participants thanks to a lower imposed average speed, but this category is also immersed in the atmosphere of the stage rally organised at the same time. New for this category: competitors will get some action on Friday just before sunset and the roadbook will contain a larger number of 'stop & go' to challenge the competitors. 


2023

12/08/23:

Door het niet vinden van een copiloot en nu na het Eifel rally festival vaststellen dat de motor stuk is. Moeten wij jammer genoeg forfait geven.

18/06/23:

Deelname enkel als er een copiloot is gevonden!

20/04/23

Categorieën

 • VHRS 65
  vrijdagavond 1 september
  zaterdag 2 september
 • VHRS 50 authentic
  zaterdag 2 september

Concept

 • Afgesloten regelmatigheidsproeven in het zog van de A&D Omloop van Vlaanderen, de oudste snelheidsrally van België
 • 100% asfalt
 • Inclusief alle veiligheidsmaatregelen, marshalls, etc

Timing

 • Administratieve & technische controle:
  VHRS 65: vrijdag 1 september vanaf 15u00
  VHRS '50 authentic': vrijdag 1 september vanaf 19u00
 • Start wedstrijd:
  VHRS 65: vrijdag 1 september 18u30
  VHRS '50 authentic': zaterdag 2 september 09u30
 • Einde wedstrijd: zaterdag 2 september +/- 20u30

Roadbook

 • Het roadbook blijft geheim en verkenningen zijn niet toegestaan
 • Het roadbook zal weergegeven worden in bol-pijl schetsen met afstandsvermelding

Regelmatigheidsproeven

 • 100% afgesloten regelmatigheidsproeven
 • Inclusief regelmatigheidsproeven in de duisternis (VHRS '65' only)
 • VHRS 65:
  maximum 65 km/u
  alle tripmaster toegestaatn
 • VHRS '50 authentic'
  maximum 50 km/u
  programmeerbare tripmeters niet toegestaan
 • Gemiddelde snelheden aangepast aan het type wegdek & moeilijkheid

Circuitproef

 • RT 'De Zoning' zal als circuitproef verreden worden
 • Conform reglement Tour Auto
 • VIP village nabij regelmatigheidsproef
 • Servicepark/regularity village nabij regelmatigheidsproef

Tijdsregistratie

 • Elektronische tijdsregistratie met meerdere tijdopnames per regelmatigheidsproef

Helm

 • Het dragen van een helm en gordels is verplicht voor piloot en co-piloot.
 • De helmen en gordels dienen niet te voldoen aan de FIA-normen.

Voertuigen

 • Conform FIA reglement tot en met 'periode J2' (tot en met bouwjaar 31/12/1990).
 • Een PTH, FIVA-card of BFOV-card is niet benodigd.
 • Rolkooi – NEW VHRS 65: rolkooi verplicht (6 puntsgordel conform FIA annex K)
 • Rolkooi VHRS '50 authentic' niet verplicht
 • Leeftijd coëfficiënt van toepassing

Vergunningen

De piloten en copiloten die houder zijn van een FIA internationale licentie 2023 (H4 regularity inbegrepen) of van een RACB sport 2023 licentie (national regularity inbegrepen) of van een licentie van een buitenlandse ASN 2023 kunnen deelnemen aan het evenement.

De piloten en/of copiloten die niet beschikken over een RACB (of andere ASN) licentie dienen een "One Event Pass" in te vullen. Deze pass moe aangevraagd worden via de website van RACB (www.racb.be) minimum 1 week voor het evenement. Een vergoeding van 50 € per persoon dient betaald te worden.

Regularity Village

Uw inschrijving bevat:

 • Algemene organisatie
 • Sportieve omkadering
 • GPS trackingsysteem
 • Elektronisch tijdsregistratiesysteem
 • Afzonderlijk Regularity Village middenin servicepark van het Belgian Rally Championship
 • Toegang tot Regularity Café met cateringmogelijkheden

Algemene organisatie - Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen

Sportief verantwoordelijken - Jens & Bjorn Vanoverschelde


Editie 2022

10/09/22

Wij komen voorbij op minuut 5.38, 13.58 en 20.25.

05/09/22

Foto's zijn te zien op de fotopagina

04/09/22

Omloop Van Vlaanderen (VHRS) (wedstrijdverslag)

Eerst en vooral , PROFICIAT aan de organisatie. Goede ontvangst, prachtig parkoers, respect voor elke deelnemer, mooie serviceplaats (mooiste van België).

Dan de wedstrijd zelf.

We gingen van start met de ambitie ons te amuseren en de wedstrijd uit te rijden. Na RT 1 (65 km/hr gemiddeld) begrepen we snel dat het heel moeilijk ging zijn om een mooi resultaat te rijden. We kregen onmiddellijk 500 strafpunten daar we overal te laat kwamen. Met ons 1000 cc motortje (zo goed als standard) konden we niet sneller. Op RT 2 hetzelfde. Dan de zoning proef. Daar moest je tijdens de eerste ronde uw tijd rijden en in de 2 volgende ronden deze proberen te evenaren. Daar was het al iets beter en reden daar de 21° tijd. Uiteindelijk stonden we op de 26° plaats. Maar ons doel was bereikt, dag één overleven en dit zonder pech maar met veel plezier.

Op naar dag 2:

Foto van Kurt Deraedt
Foto van Kurt Deraedt

We gingen van start rond 10u30, onder een prachtige zon (alhoewel er regen was beloofd door onze TV weermannen). Er waren nu enkele RT's aan een gemiddelde van 60 Km/hr, waar we toch kans maakten om enkele resultaten te rijden. Dit is ons ook gelukt, maar opschuiven is het klassement zat er zeker niet in. Maar nogmaals uitrijden en plezier hebben bleef de hoofdzaak. Dan op naar de zoning. Daar alles uit de mini gehaald wat erin zat. We reden een 11° tijd algemeen waarmee we zeer tevreden waren. De ganse dag door bleven we ons amuseren, zonder nog echt de resultaten in het oog te houden. Enkel op de zoning waren we attent, want we wisten dat we daar nog beter konden. En dit lukte ook. We reden er terug zeer goed. Voor ons een toptijd, van 0,18 wat ons een 5° plaats opleverde. Voor ons was dit bijna een overwinning op zich. Uiteindelijk reden we de laatste ronde wat op safe om zeker de aankomst te bereiken en ook door de plotse regenval. 23°algemeen was ons resultaat (als laatste geeindigd van de aangekomen teams). Maar dit is bijzaak.

Een grote DANK U aan mijn copiloot Alex, die alles goed onder controle had en altijd de rust in de auto bewaard. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog samen rijden als de kans zich voordoet. Ook nogmaals een DANK U aan de organisatie voor deze prachtige wedstrijd evenals alle vriendelijke baanposten en medewerkers. Ook aan de familie Daels en mijn echtgenote Myriam.

02/09/22

Vandaag gaan we van start met het nummer 27.

 U kan ons GRATIS 'live' aan het werk te zien! 

De REGULARITY VILLAGE, het PODIUM en de CIRCUITSTAGE inclusief VIP VILLAGE en een SPECTATOR AREA liggen op een boogscheut van elkaar verwijderd! 

Een break van 30 minuten in de regularity village wordt steeds voorafgegaan door een passage op de circuitstage. Een ideale combinatie om alles live mee te maken vanop de eerste rij! 

Daarenboven is de toegang tot deze locatie volledig gratis!

ACTIE IS ER OP VRIJDAG OM 21H20 en OP ZATERDAG OM 12H55 & 16H45. De finish van het evenement is voorzien om 20h30. TIP: U kan het best de circuitstage en regularity village bereiken aan de hand van onderstaand plan. U neemt afrit 8 op de A17 snelweg en u begeeft zich naar de ingang van het servicepark (GPS adres = Ardooisesteenweg 256 - ROESELARE). Parkeren doet U in de buurt van de ingang van het servicepark om vervolgens door het servicepark van de moderne rallywagens te wandelen (en de sfeer reeds op te snuiven!) richting regularity village & de circuitstage.

25/08/22

Jean-Paul Klinkers
Jean-Paul Klinkers

Met  plezier kunnen we U melden dat Jean-Paul Klinkers, gerenommeerd speaker op menig rally-events, de prijsuitreiking zal verzorgen -naast de passages over het podium in het rallycentrum. Daarenboven zal de officiële 'rallyradio' eveneens de categorie regularity de revue laten passeren en is er een huisfotograaf gereserveerd die zich 100% zal focussen op het regularity-gedeelte van de Omloop van Vlaanderen 2022! Aangevuld met de talloze supporters en fotografen langs het parcours ongetwijfeld een ongeziene media-coverage voor een regularity (VHRS) rally!

(Mededeling van organisatie)

09/08/22

De 7 klassementsproeven  on board bekijken kun je hier op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=paHYYN6IJa8&list=PLZydCHs91vE59R2hUesn6FnWS9RYAjh59&index=8 

01/07/22

"Persbericht"

𝗘𝗲𝗻 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗶𝘁𝗽𝗿𝗼𝗲𝗳 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗱𝗲 𝗥𝗼𝗰𝗸 𝗻 𝗥𝗼𝗹𝗹 𝗢𝗺𝗹𝗼𝗼𝗽 𝘃𝗮𝗻 𝗩𝗹𝗮𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝗿𝗶𝘁𝘆.

Klassementsproef 'De Zoning' -publieksproef bij uitstek en welgekend in rallymiddens!- zal tijdens de eerste editie van de Rock N Roll Classics Omloop van Vlaanderen verreden worden als 'circuitproef'. Het principe is eenvoudig: tijdens de eerste ronde bepaald u zelf uw referentietijd en die dient u zo dicht mogelijk te benaderen tijdens de volgende rondes. Een principe dat onder andere toegepast wordt in Tour Auto. Meerdere deelnemende voertuigen bevinden zich dus gelijktijdig op de proef en gaan de rechtstreekse confrontatie -in alle veiligheid- met elkaar aan. Een leuke afwisseling op de klassieke regelmatigheidsproeven, leek ons. Momenteel zijn er, desondanks de extra startplaatsen die we enkele weken ter beschikking stelden, nog slechts een handvol plaatsen beschikbaar.

10/06/22

Het reglement staat online op de officiële website. Je kan het hieronder ook bekijken. Ook de voorlopige inschrijvingslijst kun je hieronder bekijken.

05/05/22

Tot op heden zijn er 36 teams ingeschreven. Daarvan rijden er tot nu toe 11  teams enkel op Zaterdag. De overige 25 zijn ingeschreven voor de volledige rally.

30/04/22

De betaling is vandaag in orde gebracht. Ook de copiloot staat vast. Alex Van Dooren, welke al eens copiloot was in het Vosges rally festival neemt plaats in de Mini naast mij. Normaal gaan we van start is de categorië "ROCKnROLL AUTHETIC TROPHY".

15/04/22

Officiële inschrijving verstuurd voor deelname over 2 dagen.

14/02/22

De bedoeling is deel te nemen aan de tweedaagse in de categorie "authentic trophy " afzonderlijke 'wedstrijd in de wedstrijd' voor deelnemers die gebruik maken van een eenvoudige stopwatch zonder hulp van programmeerbare tripmeters.

Historic regularity rally 

 • 100% afgesloten regelmatigheidsproeven 
 • max 65 km/u gemiddelde snelheid 
 • back to the roots in een modern kader

Timing: (regularity series: 2 dagen 17 regelmatigheids proeven (+/- 180 km RT) 7 verschillende RT's , 4 ronden)

 • Administratieve controle vrijdag 2 september 2022 vanaf 15u00 .
 • Start wedstrijd vrijdag 2 september 2022 vanaf 19u00 .
 • Finish wedstrijd zaterdag 3 september 2022 vanaf 19u00 

10/02/22

Eerste info

PowerPoint-presentatie (omloopvanvlaanderen.be)

28/01/22

Na het annuleren van de editie 2021, nu goed nieuws voor de editie 2022.

Vanaf heden verzorgen het team van JBRevent niet alleen het roadbook maar nemen ze het gehele organisatorische gedeelte van de RNR Omloop van Vlaanderen VHRS voor hun rekening. Stay tuned, want binnenkort doen ze het exacte programma uit de doeken.