1ste Huy-Namur Rallye Festival

26 en 27 april 2024

 

23/04/24:

 31 teams aan de start. Opmerkelijk, ondanks deelname aan de organisatie van de club "slowly sideways Belgium" en vermindering van het startgeld voor de leden. Staat er geen enkel team aan de start.

Maar toch een mooi startveld.

Bekijk hieronder de genummerde deelnemerslijst.

19/02/24:

Rally 4 Passion26/04/2024 > 27/04/2024We zijn verheugd u uit te nodigen voor ons Rally 4 Passion evenement dat plaatsvindt op 26/04/2024 > 27/04/2024.PresentatieEen Festival dat de meest mythische rallywagens in de schijnwerpers plaatstBent u de gelukkige eigenaar van een iconische rallybolide? Een authentieke wagen die volgens de regels van de kunst is gerestaureerd, of replica die niet van het origineel te onderscheiden valt, en hebt u zin om in een evenement zonder enige notie van competitie ontzettend veel plezier te beleven?Door een brede waaier aan gepassioneerde liefhebbers samen te brengen komt de wereld van Festivals als het Eifel Rallye Festival of Alsace Rallye Festival eindelijk naar België. Op 26 en 27 april wordt het eerste grote evenement van dit type in ons land georganiseerd, de eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival.'Demo' sfeerGroep 4, Groep 2, Groep B, Groep A, Kit Cars, Super1600, World Rally Cars van de eerste generatie… Wagens die het hart van rallyliefhebbers sneller deden – en nog altijd doen – slaan krijgen de gelegenheid om zich in optimale veiligheidsomstandigheden nog eens van hun beste kant te laten zien.Op het menu van Rally 4 Passion staan zowat 105 km klassementsproeven, met op vrijdagavond een dubbele doortocht op een klassieke proef in het hartje van de Condroz nabij Hoei, en op zaterdag acht proeven in de marge van de Rallye de Wallonie, in de regio rond Namen.Interesse?U kan vanaf nu uw kandidatuur stellen, via het mailadres passion@r4p.be. Voeg daar minstens twee foto's van uw auto bij, samen met alle referenties.Het selectiecomité zal daarna snel uw kandidatuur analyseren, en zich vooral op volgende criteria baseren: Authenticiteit van de auto Originaliteit en respect voor de decoratie (of de 'historische' decoratie die met het model gelinkt wordt) Respect voor de technische kenmerken van het origineel Vanaf uw kandidatuur wordt aanvaard wordt u per e-mail een link verstuurd om u op het platform R4ce in te schrijven. Vragen? e-mail : passion@r4p.be / Tel. : Julien Frère +32.479.97.28.71.

Inschrijving omvat : Inschrijving van 1 auto met bemanning voor Rally 4 Passion; 1x Roadbook Rally 4 Passion; 45 m2 assistentieruimte in Jambes; 2x Slotdiner (op zaterdagavond); 1 Pass voor de Assistentietruck; 1 Pass voor de Service Assistance; Prijs voor dit pakket : 700,00 € (800,00 € na 15/03/2024).Alle details van het evenement op onze website !Met vriendelijke groeten,Rally 4 Passion team.Alle reacties:15Jij, TD Rallysport Toone, Bernard Verhalle en 12 anderen

30/01/24:

Hier wat meer info:

R4P werk in samenwerking met de Automobile Club de Namur.

Hoe ziet het parcours er uit?

Op vrijdag werken de deelnemers aan Rally 4 Passion twee passages op een iconische proef van de Condroz af, in de streek rond Hoei.

Op Zaterdag volgen nog twee lussen op de spéciales van de Rallye de Wallonie. Samen is dat goed voor ongeveer 105 kilometer. 

Het inschrijvingsgeld bedraagt 700 euro (800 euro na 15/03/24).

Alles is terug te vinden op de officiële website.

13/01/24

Passie voor rallyrijden op het menu voor 26 en 27 april 2024

Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april zal een gloednieuw "Festival"-evenement, georganiseerd door R4P in samenwerking met de Rallye de Wallonie, de meest legendarische rallywagens uit de geschiedenis van de discipline samenbrengen op speciale etappes in de regio's Hoei en Namen.

Het R4P-team onder leiding van Yves Matton en Jean-Marc Fortin, dat al twee jaar de Rally 4 Porsche vanuit Hoei organiseert, biedt op 26 en 27 april een gloednieuw evenement aan: Rally 4 Passion. Deze rally van het type "Festival", georganiseerd op de as Hoei-Namen, zonder enige vorm van competitie, zal degenen die nostalgisch zijn naar de grote uren van de rallysport bekoren.

Groep 4, Groep B, Groep A, kitcars, eerste generatie World Rally Cars... Deze auto's, die de harten van rallyliefhebbers hebben veroverd – en meer dan ooit zijn – zullen zich in optimale veiligheidsomstandigheden kunnen uiten op speciale etappes in het hart van een regio die bijzonder populair is bij rallyliefhebbers en de organisatoren van het evenement dierbaar is.

"Demo" en "Festival"

sfeer Duitsland, Italië, Frankrijk... In al deze landen worden evenementen zoals het Eifel Rally Festival – de voorloper – steeds populairder, zowel bij fans als bij eigenaren van deze auto's die een blijvende stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de rallysport. Zeer gehecht aan hun regio Condroz en de Maasstreek, willen de organisatoren van de Rally 4 Passion hen een vriendschappelijk evenement aanbieden, met geen andere notie van competitie dan die van de applausmeter, gericht op de show en het plezier.

"Rally 4 Passion zal zeker in de smaak vallen bij degenen die nostalgisch zijn naar de grote uren van de rallysport. De afwezigheid van de beperkingen die verband houden met competitie zal ons in staat stellen om fans van het genre – coureurs, voertuigeigenaars en rallyfans – in optimale omstandigheden te verwelkomen en hen uit te nodigen voor een 100% leuk evenement in het hart van een regio die ons dierbaar is", zegt Yves Matton, speerpunt van het organisatieteam.

In samenwerking met de Automobile Club de Namur

vindt Rally 4 Passion plaats over twee dagen. Op vrijdag 26 april zullen de verschillende startopstellingen, samengebracht volgens leeftijdscategorieën en tijdperken, een dubbele passage maken op een mythische klassementsproef van de Rallye du Condroz. Op zaterdag staat het parcours van Namen op het programma om twee lussen van de etappes van de Rallye de Wallonie af te leggen, die in hetzelfde weekend plaatsvinden. "We zijn bijzonder verheugd om op deze tweede dag van de Rally 4 Passion samen te kunnen werken met de Automobile Club de Namur en het team van Étienne Lerson, organisator van de Rallye de Wallonie in het BRC", aldus Yves Matton.

"Er deed zich een gelegenheid voor om de as Huy-Namen te verbinden door dit originele en toekomstgerichte programma aan te bieden met enerzijds een dubbele rit op een emblematische etappe van de Rallye du Condroz op vrijdag, en twee lussen met de etappes van de Rallye du Wallonie op zaterdag. Ik ben ervan overtuigd dat veel liefhebbers rond de podia zullen zijn om te genieten van de show die wordt geboden door al deze auto's die ons hebben doen dromen en tot de verbeelding blijven spreken, zelfs die van fans die ze toen niet per se kenden.

Étienne Lerson, voorzitter van de Automobile Club de Namur, is ook verheugd over deze originele samenwerking met het oog op dit evenement, dat een nog breder publiek naar het parcours van de Rallye de Wallonie zal trekken: "We waren verrast door dit voorstel voor samenwerking van het Rally 4 Passion-team. In de eerste plaats wilden we er zeker van zijn dat het haalbaar was, met name met de RACB maar ook met onze Race Directors, Étienne Massillon en Jules Liégeois, die verantwoordelijk zullen zijn voor de regelmatigheidsevenementen en de Rally 4 Passion, en we zullen dan ook blij zijn om de deelnemers te verwelkomen op dit originele evenement. »

Een kwaliteitsvolle

line-up van Rally 4 Passion zal ook kunnen rekenen op de steun van Reinhard Klein, organisator van het Eifel Rallye Festival, en het organiserende team van het Alsace Rallye Festival. "Vanaf het begin hebben we kunnen rekenen op de steun en het enthousiasme van Reinhard Klein, die enkele jaren geleden met het Eifel Rallye Festival het Slowly Sideways-concept lanceerde, maar ook van Jacky Jung, de organisator van het Alsace Rallye Festival, die ons zal helpen dit unieke evenement op te zetten."

Sinds enkele weken is het R4P-team bezig met het uitbreiden van contacten om dit nieuwe evenement bekend te maken in de wereld van rallyliefhebbers die in aanmerking komende motoren bezitten, maar ook bij gerenommeerde coureurs die waarschijnlijk zullen deelnemen aan dit grote rallyfeest. "We zullen natuurlijk gebruik maken van de netwerken van contacten van Slowly Sideways en het Alsace Rallye Festival in het bijzonder, om een kwaliteitsvolle line-up aan te bieden. Natuurlijk zullen we ook onze netwerken, die we in de loop der jaren in het WRC hebben opgebouwd, gebruiken om grote namen uit de rallysport naar Hoei en Namen te lokken, die zeker veel plezier zullen beleven aan deze auto's die de geschiedenis van de discipline hebben gemarkeerd. De

eerste editie van het Rally 4 Passion – Huy-Namur Rallye Festival vindt plaats op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april. Noteer deze data alvast in je agenda!

Informatie en contact:

Rally 4 Passion: Julien Frère +32.479.97.28.71 – julien.frere@r4p.be

 

17/12/23

Rally festival Huy- Rally 4 Passion, België

EERSTE INFO:

Dit gaat door op 1e 2e Juni 2024

Een tweede rally Festival in België?

Yves Matton, voormalig team directeur van Citroën en vervolgens FIA Rally Director, zal op deze datum in zijn geboortestad Hoei in België een nieuwe rally organiseren waaraan de Slowly Sideways kunnen deelnemen.

Verdere details volgen later.