Yokohama Spa Rally Classic 

(VHRS)

Spa rally classic
Spa rally classic

03 & 04 December 2022

29/09/22

Persbericht

12 chronoritten en 130 km RT voor de Yokohama Spa Rally Classic

Het is een mooie gewoonte tijdens de Spa Rally. Naast de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship biedt organisator DG Sport de fans van de regularity ook een niet te versmaden VHRS nevenwedstrijd aan, de Yokohama Spa Rally Classic. En voor de jaargang 2022, die op zaterdag 3 en zondag 4 december geprogrammeerd staat, vallen nogal wat nieuwigheden te noteren.

"Deze VHRS wedstrijd wordt inderdaad over twee dagen afgewerkt", stelt Bernard Herman in naam van de organisatie. "Twee lussen van vier chronoritten op zaterdag, en een derde lus van vier proeven op zondag. Dat zorgt voor een totaal van 12 spéciales, en 130 kilometer RT. Bovendien zijn enkele 'klassiekers' van de regio rond Spa opnieuw van de partij, de teams zullen er dus ten volle kunnen van genieten. De wagens keren trouwens vijf keer terug naar Spa."

Met een technische controle op zaterdagochtend, net voor de start van de Yokohama Spa Rally Classic, wil DG Sport deze wedstrijd-in-de-wedstrijd duidelijk voor zoveel mogelijk teams toegankelijk maken. "Het is in de eerste plaats een uitstekende gelegenheid om van de sfeer van één van de belangrijkste manches van het BRC te proeven, want de VHRS-teams zullen vlak na de wagens van het nationale kampioenschap starten", vervolgt Bernard Herman. "Het inschrijvingstarief werd vastgelegd op 750 euro, wat meer dan aangenaam is om volledig in het grote rallyfeest te worden ondergedompeld. En met een finish die op zondag rond 14 uur staat geprogrammeerd mogen we er zo goed als zeker van zijn dat de inwoners van Spa de laureaten van de regularity een meer dan warme ontvangst zullen aanbieden..."

Noteren we nog dat in VHRS 50 een gemiddelde van maximaal 50 km/u zal moeten worden gerespecteerd, met een tijdswaarneming aangegeven in de nota's. In VHRS 65 wordt het gemiddelde opgetrokken naar maximaal 65 km/u, met een tijdswaarneming op de proef, zoals in andere wedstrijden.

Nu de VHRS, zeg maar de historic regularity, in de lift zit, komt de Yokohama Spa Rally Classic precies op het juiste moment.

Info & inschrijvingen: www.sparally.com