Ypres historic regularity

26, 27 & 28 November 2021

20 Oktober 2021:

Het startpodium en het gesloten wagenpark zullen voor de eerste maal opgesteld worden op de grote mark. Dit zoals het was in de beginjaren van de rally.

04 Oktober 2021:

Hier vind je de deelnemerslijst tot op vandaag. Nog 14 plaatsen zijn beschikbaar. Sluiting inschrijving op 1 November.

De perfecte mix tussen sportiviteit en ontspanning!

Om de verwijzing naar de eerste edities van de Rally van Ieper te versterken gaan we de eerste etappe aanvangen op vrijdag 26 november om 18u00 en die pas beëindigen op... zaterdag 27 november om 18u30! De etappe wordt weliswaar onderbroken door een korte nachtelijke break van een 6-tal uur waarbij de teams even hun hotelkamer kunnen opzoeken. Na de finish van deze lange etappe maken we plaats voor ontspanning op één van de Ieperse verwarmde terrassen of tijdens de Winterbar Party om op zondag 28 november vanaf 7u00 de derde wedstrijddag aan te vatten. De aankomst over het finishpodium op de Grote Markt van Ieper is voorzien rond 12u. Een perfecte mix tussen sportiviteit en ontspanning!

Ypres Historic Regulatie op 26-28 November 2021

Inschrijvingen geopend op 1 juli om 20u

Na twee succesvolle edities van de Ypres Historic Regulatie, moest Club Superstage de editie van 2020 noodgedwongen annuleren. Ondertussen wordt volop gewerkt aan de derde editie die van 26 tot 28 november verreden zal worden. De inschrijvingen gaan op 1 juli open.

De organisatie heeft op sportief vlak een aantal aanpassingen in petto. De uitdaging voor de deelnemers zal nog groter zijn, want het aandeel RT's wordt opgevoerd. De voorlopige timing voorziet maar liefst 40 regelmatigheidsritten. Op vrijdagavond en zondagochtend trekt de wedstrijd naar regio's die nog niet eerder bezocht werden en waar erg mooie ritten werden uitgestippeld.

Elke wedstrijddag bevat telkens 1 regelmatigheidsproef op afgesloten wegen. Geen eenvoudige slalom, maar 3 volwaardige "closed road stages" in lijn.

Op 1 juli om 20u exact gaan de inschrijvingen open. Wegens de annulering van vorig jaar, staan er al 70 teams die zich toen hadden ingeschreven op de inschrijvingslijst van dit jaar. Zij hebben hun inschrijving overgedragen naar dit seizoen. Dat betekent dat wie zich nog wil inschrijven er snel bij moet zijn, want er resten nog slechts 20 beschikbare startplaatsen!

Snel zijn is de boodschap om te kunnen genieten van een uitdagende Ypres Historic Regularity op 26-28 november.

UITGESTELD NAAR 26-28 NOVEMBER 2021

Na twee bijzonder geslaagde edities maakte Club Superstage zich op voor de derde Ypres Historic Regularity die verreden zou worden van vrijdag 27 tot zondag 29 november 2020. De organisatie ziet zich door de Covid-19 crisis genoodzaakt om de derde editie van de Ypres Historic Regularity te verplaatsen naar 26-28 november 2021.
Door de huidige gezondheidscrisis was het onmogelijk om de Ypres Historic Regularity eind november te organiseren. Op 30 oktober 2020 legde het Overlegcomité immers een verstrengde lockdown op voor het volledige Belgische grondgebied van 2 november tot en met 13 december teneinde de toenemende druk op de ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen.
Dat leidde op 3 november tot het Besluit van de Gouverneur Decaluwé bij schrijven van de Waarnemend Gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen, mevrouw Anne Martens, om de Ypres Historic Regularity 2020 niet te laten doorgaan op de geplande datum. Na deze beslissing, heeft Club Superstage beslist om de Ypres Historic Regularity uit te stellen naar 26-28 november 2021.We zullen nog iets meer dan een jaar moeten wachten om te weten wie Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn zullen opvolgen op het prestigieuze palmares van de Ypres Historic Regularity. Het programma dat klaargestoomd werd voor de derde editie beloofde alvast veelbelovend en uitdagend, met een openingsetappe van vrijdagavond 18h tot zaterdagavond 18h30, met tussendoor een korte nachtstop. De slotetappe zou zondagochtend erg vroeg van start gaan om rond de middag te finishen op de Grote Markt in Ieper. Een programma om naar uit te kijken. Afspraak, in goede gezondheid, van 26-28 november 2021!

Website >>>