Ypres historic regularity

22,23 & 24 November 2024

"YPRES REVIVAL"

09/07/24: 

Back to basics met een Ypres Revival rondrit - Club SuperStage

Met groot enthousiasme kondigen Club Superstage en de sportieve verantwoordelijken van het evenement Bjorn en Jens Vanoverschelde de 6de editie van de Ypres Historic Regularity aan. De Ypres Historic Regularity blijft een van de meest gerespecteerde en geliefde historische regelmatigheidsrally's in Europa. Dit jaar zal de wedstrijd verreden worden van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november. Het evenement brengt opnieuw een eerbetoon aan zijn oorsprong, met enkele ingrediënten die de sfeer van de allereerste editie doen herleven, inclusief de terugkeer van een recreatieve rondrit.

INSCHRIJVING OPEN OP  01 AUGUSTUS 2024 OM   20 UUR voor beide evenementen.

"YPRES REVIVAL"

Gaat door op Zaterdag. 

Start om 09u30 

Aankomst vanaf  16  uur.

Gegevens:

99 € / TEAM (car < 31.12.1986)
119 € / TEAM (car > 31.12.1986)
– set of road books (+/- 165 km) including Ypres Rally points of interest
– demo run on 2 closed road stages
– winter bar access
– Ypres Historic Regularity atmosphere
– car park Ypres
– lunch not included

27/05/24:

YPRES HISTORIC REGULARITY: EEN TERUGKEER NAAR HET VERLEDEN 

De Ypres Historic Regularity 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers. De organisatie heeft besloten dit jaar terug te keren naar enkele van de oorspronkelijke locaties waardoor een unieke en authentieke sfeer wordt gecreëerd die doet denken aan de beginjaren van het evenement met het prachtige historische centrum van Ieper als decoratie.

en ander hoogtepunt van dit jaar is de gewijzigde timing op vrijdag en zaterdag. Het evenement gaat traditiegetrouw vrijdagavond van start, weliswaar een uurtje later op de dag, wanneer de avondspits volledig verdwenen is. De deelnemers gaan een nachtelijke rit tegemoet en de etappe eindigt pas op… zaterdagnamiddag om 16 uur! Een spannende en uitdagende ervaring die zeker de opwinding zal verhogen en herinneringen oproept aan de originele rally, weliswaar nog steeds onderbroken door een nachtrust tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag, maar die zal duidelijk korter zijn dan gebruikelijk! Een aankomst op zaterdagnamiddag 16 uur biedt de deelnemers de kans om extra te genieten van de unieke sfeer in het historische centrum van Ieper alvorens de derde & afsluitende wedstrijddag aan te vatten met de traditionele Early Bird RT.

Het sportieve luik bestaat nog steeds uit een 40-tal regelmatigheidsproeven (inclusief 6 afgesloten regelmatigheidsproeven) met een hoog ritme, zoals de traditie van de Ieperse rally uit de jaren '70 het wil. Tijdens deze 6de editie zullen we eveneens enkele langere regelmatigheidsproeven voorschotelen en een finale met suspens tot het einde. De exacte inhoud ervan houden we nog even geheim.

YPRES REVIVAL: EEN ODE AAN 60 JAAR YPRES RALLY

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Rally van Ieper die zonder druk het evenement willen beleven. Net zoals tijdens de eerste editie, zal er opnieuw een rondrit georganiseerd worden die voor iedereen toegankelijk is! De rondrit wordt op zaterdag 23 november verreden, met start en aankomst in het centrum van Ieper. Aan de hand van een duidelijk roadbook voert een route van 165 km langs "Ypres Rally Points of Interest", met als kers op de taart een demorun op 2 regelmatigheidsproeven die afgesloten zijn voor het verkeer!

REGLEMENT EN INSCHRIJVINGEN

De draft Supplementary Regulations zijn nu beschikbaar en bieden gedetailleerde informatie over de route, regels en richtlijnen voor de deelnemers. Deze documentatie is essentieel voor iedereen die deelneemt aan de rally, omdat het alle nodige details bevat om de wedstrijd veilig en succesvol te voltooien.
Inschrijven kan vanaf 1 augustus 20 uur, zowel voor deelname aan de Ypres Historic Regularity als de Ypres Revival.

(Overgenomen van de officiële website)

Draft bijzonder wedstrijd reglement 2024: klik hier.

LATER MEER !


27 November 2022:

Met ons wedstrijdverslag kunnen we kort zijn.

Te voorzichtig gestart op RT Boezinge, enkele malen plaats gemaakt voor snellere deelnemers. Vervolgens 3 RT's gereden zonder problemen en met veel plezier in de wagen. Dan service in Esen. Bij het wegrijden begonnen daar de problemen. Plotseling veel minder licht. Kijken naar de voltmeter en die stond op 4, wat een slecht voorteken was. Toch nog 3 RT's gereden zonder verstralers en met heel zwakke standardverlichting. Intussen tekende de voltmeter 1. Uiteindelijk toch beslist om er mee te stoppen. Voor onze eigen veiligheid en deze van de andere weggebruikers. Vlug terug naar huis en s'nachts nog een andere alternator geplaatst. Na een korte nacht, Zaterdagmorgen bij het naar Ieper rijden, na een 5 tal km begon de voltmeter terug te dalen. In Ieper aangekomen stond de wijzer al terug op 8. Dus probleem was niet opgelost. Dan maar beslist om niet meer van start te gaan. Jammer maar  tweede deelname en ook tweede opgave. Blijkbaar mag het niet zijn in Ieper. Bedankt aan Kurt voor het navigeren en de sfeer in de wagen.

Foto's op fotopagina.

23 November 2022:

We gaan van start met het nummer 59 komende Vrijdag.

11 November 2022:

De deelnemerslijst met 71 teams uit  7 verschillende landen (B, D, IRE, DEN, FR, SWI, GBR) in alfabetische volgorde. Er staan 4 Mini's aan de start en er zijn 10 teams ingeschreven in categorie 1  (0 tot 1300 cc)

Bekijk de lijst hieronder.

Meer info:  via de officiële website en sportity.

11 Oktober 2022:

Rikkert en Kurt zijn terug ingeschreven voor de editie 2022. Dit terug met de Mini.

Hopelijk blijven we nu gespaart van mechanische pech, zodat we ons het ganse weekend kunnen amuseren.


Editie 2021

Website organisatie >>>

27 November 2021:

Nat en koud weer. In de voormiddag alle controles goed doorlopen. Kort na de middag ons begeven naar de start van de eerste shake down. Alles zonder problemen, enkel wat aandamping van de ruiten, maar geen probleem. Half weg de SD begon plotseling de riem van de alternator veel lawaai te maken. De voltmeter ging omlaag en temperatuur van de motor begon sterk te stijgen. Ons aan de kant gezet en vastgesteld dat de riem middendoor was. We hadden vorige week nog maar een nieuwe alternator en riem geplaatst. Vlug de riem vervangen en radiator terug gevuld in de gietende regen en alles was terug OK. (Om alle zekerheid wat oude riemen meegenomen in de Mini).Maar de SD 2 hebben we niet meer gereden.

Vervolgens de wagen in het gesloten wagenpark gezet met de hoop dat alles terug OK was. Op naar de briefing en vervolgens wachten tot we van start konden gaan.

Om 18u54 was het onze beurt. We vertrokken goed, geen problemen en reden verrassend een 36 tijd op de gesloten proef van Boezinge. De 2 volgende SS waren zwakker met 2 x een  70° plaats. Op de verbinding naar SS4 brak de riem terug. Aangekomen op de service hebben we terug de riem vervangen, maar daar we de oorzaak niet vonden hoe dit kwam hebben we om alle zekerheid de handdoek geworpen. We zijn dan op ons gemak terug naar Ieper gereden en vervolgens naar huis, dit gelukkig zonder problemen.

Op naar de volgende.

Zie ook foto's in de fotogalerij.

25 November 2021:

Door de tegenvallende corona besmettingen is er beslist de wedstrijd met een dag in te korten. Het zondag gedeelte word volledig geschrapt. Dus de aankomst is voorzien Zaterdag vanaf 18u30 op het podium op de grote markt van ieper.

Om dezelfde reden worden er ook geen publiekspunten bekend gemaakt.

Alle deelnemers en service crew moeten een Corona Save Tiket kunnen voorleggen of een PCR test van maximum 48 u.

22 November 2021:

We gaan komende Vrijdag van start met het nummer 61 , dit omstreeks 19u00 op het podium.

Hieronder vind je de volledige startlijst.

19 November 2021:

13 Oktober 2021:

Hier vind je het grondplan met podium en wagenpark.

PROGRAMMA VOOR :

VRIJDAG 26 November 2021 

10u00 - 14u30 Administratieve controle HQ 'Het Vleeshuis' Boomgaardstraat 3/7, B-8900 Ieper 

11u00 - 15u30 Technische controle Bjorn Syx Classics Ouderdomseweg 26A, B-8970 Poperinge 

12u30 - 15u00 Shakedown (optioneel) zie instructies overhandigd tijdens administratieve controle 

13u00 - 16u00 Wagen in wagenpark wagenpark Grote Markt, B-8900 Ieper

18u00 Start wagen nummer 1

ZATERDAG 27 November 2021

08u00 Start etappe 2 wagenpark Grote Markt, B-8900 Ieper 

18u40 Aankomst etappe 2 wagenpark Grote Markt, B-8900 Ieper

ZONDAG 28 November 2021

07u00 Start etappe 3 wagenpark Grote Markt, B-8900 Ieper 

12u30 Aankomst etappe 3 wagenpark Grote Markt, B-8900 Ieper 

14u45 - 15u15 Publicatie van de eindresultaten HQ 'Het Vleeshuis' Boomgaardstraat 3/7, B-8900 Ieper aansluitend Prijsuitreiking Museum Café Grote Markt 34, B-8900 Ieper.


20 Oktober 2021:

Het startpodium en het gesloten wagenpark zullen voor de eerste maal opgesteld worden op de grote mark. Dit zoals het was in de beginjaren van de rally.

04 Oktober 2021:

Hier vind je de deelnemerslijst tot op vandaag. Nog 14 plaatsen zijn beschikbaar. Sluiting inschrijving op 1 November.

De perfecte mix tussen sportiviteit en ontspanning!

Om de verwijzing naar de eerste edities van de Rally van Ieper te versterken gaan we de eerste etappe aanvangen op vrijdag 26 november om 18u00 en die pas beëindigen op... zaterdag 27 november om 18u30! De etappe wordt weliswaar onderbroken door een korte nachtelijke break van een 6-tal uur waarbij de teams even hun hotelkamer kunnen opzoeken. Na de finish van deze lange etappe maken we plaats voor ontspanning op één van de Ieperse verwarmde terrassen of tijdens de Winterbar Party om op zondag 28 november vanaf 7u00 de derde wedstrijddag aan te vatten. De aankomst over het finishpodium op de Grote Markt van Ieper is voorzien rond 12u. Een perfecte mix tussen sportiviteit en ontspanning!

Ypres Historic Regulatie op 26-28 November 2021

Inschrijvingen geopend op 1 juli om 20u

Na twee succesvolle edities van de Ypres Historic Regulatie, moest Club Superstage de editie van 2020 noodgedwongen annuleren. Ondertussen wordt volop gewerkt aan de derde editie die van 26 tot 28 november verreden zal worden. De inschrijvingen gaan op 1 juli open.

De organisatie heeft op sportief vlak een aantal aanpassingen in petto. De uitdaging voor de deelnemers zal nog groter zijn, want het aandeel RT's wordt opgevoerd. De voorlopige timing voorziet maar liefst 40 regelmatigheidsritten. Op vrijdagavond en zondagochtend trekt de wedstrijd naar regio's die nog niet eerder bezocht werden en waar erg mooie ritten werden uitgestippeld.

Elke wedstrijddag bevat telkens 1 regelmatigheidsproef op afgesloten wegen. Geen eenvoudige slalom, maar 3 volwaardige "closed road stages" in lijn.

Op 1 juli om 20u exact gaan de inschrijvingen open. Wegens de annulering van vorig jaar, staan er al 70 teams die zich toen hadden ingeschreven op de inschrijvingslijst van dit jaar. Zij hebben hun inschrijving overgedragen naar dit seizoen. Dat betekent dat wie zich nog wil inschrijven er snel bij moet zijn, want er resten nog slechts 20 beschikbare startplaatsen!

Snel zijn is de boodschap om te kunnen genieten van een uitdagende Ypres Historic Regularity op 26-28 november.

UITGESTELD NAAR 26-28 NOVEMBER 2021

Na twee bijzonder geslaagde edities maakte Club Superstage zich op voor de derde Ypres Historic Regularity die verreden zou worden van vrijdag 27 tot zondag 29 november 2020. De organisatie ziet zich door de Covid-19 crisis genoodzaakt om de derde editie van de Ypres Historic Regularity te verplaatsen naar 26-28 november 2021.
Door de huidige gezondheidscrisis was het onmogelijk om de Ypres Historic Regularity eind november te organiseren. Op 30 oktober 2020 legde het Overlegcomité immers een verstrengde lockdown op voor het volledige Belgische grondgebied van 2 november tot en met 13 december teneinde de toenemende druk op de ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen.
Dat leidde op 3 november tot het Besluit van de Gouverneur Decaluwé bij schrijven van de Waarnemend Gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen, mevrouw Anne Martens, om de Ypres Historic Regularity 2020 niet te laten doorgaan op de geplande datum. Na deze beslissing, heeft Club Superstage beslist om de Ypres Historic Regularity uit te stellen naar 26-28 november 2021.We zullen nog iets meer dan een jaar moeten wachten om te weten wie Yves Deflandre-Yves Noelanders en Ruben Maes-Michel Périn zullen opvolgen op het prestigieuze palmares van de Ypres Historic Regularity. Het programma dat klaargestoomd werd voor de derde editie beloofde alvast veelbelovend en uitdagend, met een openingsetappe van vrijdagavond 18h tot zaterdagavond 18h30, met tussendoor een korte nachtstop. De slotetappe zou zondagochtend erg vroeg van start gaan om rond de middag te finishen op de Grote Markt in Ieper. Een programma om naar uit te kijken. Afspraak, in goede gezondheid, van 26-28 november 2021!

Website >>>